ÄP fototoimetus • 24. august 1999 kell 22:00

Jaapan loob maailma suurimat pangagruppi

Kolme panga eesmärk on luua 2000. a lõpuks ühine valdusfirma ja jagada pangandustegevus jae-, äri- ja investeerimispanganduseks. Kolme panga ühendatud bilansimaht oleks 140 triljonit jeeni ehk 1300 mld dollarit, millega ta edastaks praegust maailma pangandusliidrit Deutsche Banki (735,2 mld dollarit) ja Jaapani suurimat panka Bank of Tokyo-Mitsubishi (620 mld dollarit). Pangagrupi käive küüniks 54 mld dollarini ja kasum 1,7 mld dollarini. Järgmise viie aasta jooksul on kavas 35 000 töötajast vallandada 6000. Kõik need kolm panka kuuluvad nende 15 panga hulka, kes märtsis said riigilt raha oma halbade laenude katmiseks. Praegune ühinemine on esimene tõsine samm kaua kriisis vaevelnud Jaapani panganduse ümberkorraldamisel. Järgmisteks võimalikeks ühinejateks peetakse Sanwa Banki, Toyo Trusti ja Sakurat.

Autor: ÄP

Hetkel kuum