Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Kohvik vahetas välja pitsabaari
Palace hotelli pitsabaarist on saanud kohvik-restoran, mis soliidse ajalooga hotelliga enam kokku sobib.
Kunagine moeröögatus pitsabaar Margaretha on ruumi teinud kohvikule. Kohvik on avatud hotelli fuajees ja sealses lobby-baaris.
Kohvikuruumi avatud kööki seatakse varavalges üles hotellikülaliste hommikulaud, mis päevapoole linnarahvale kohviku nime all uksed avab, kuigi toiduvalik meenutab enam restorani. Sisekujunduse tegi Soomes elav hollandlane Martilius Schulmann, kes kujundas ka Palace hotelli toad.
» Endisest pitsabaarist oleme säilitanud ruumide boksideks jaotamise põhimõtte. Boks on olnud meie põhielement, mis müüb. Selle süsteemi eelis on võimalus valida erineva salastusastmega istekohti vastavalt vajadusele varjata või näidata ennast ja kaaslast,»ütleb Palace hotelli restoranide direktor Roland Nurmhein. Kõrgete diivaniseljatugedega istumisboksid on teinud kodumaine mööblifirma Sarkop. Enamiku istumisbokside juures on jäetud vaade tänavale avatuks, mida eksklusiivne asukoht igal juhul tingib. See, et mõned boksid on seljaga akna poole pööratud, nii et kõrge seljatugi akna peaaegu kinni katab, tundub tänavatasapinna raiskamisena. Roosakspunane mööblikate on ehk liigagi pretensioonikas, kuid maitse üle ei vaielda.
Kohviku tagumist saali on võimalik reserveerida kinniste ürituste tarvis. Kergete toolide kirsipunane kate annab ruumile särtsakama mulje, samuti peegelsein viitab sellele, et tegemist ei ole intiimseks vestluseks mõeldud ruumiga, vaid enam seltskondliku koosviibimispaigana, mis ongi ju kohviku põhiidee.
Autor: Anu Tarvis