• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Madalamad hinnad elavdasid turgu

  Tallinna börsil muutus möödunud reedel aktsiatega kauplemine märgatavalt aktiivsemaks. Kauplemise kogumaht oli 212 tehingu käigus 23,3 miljonit krooni, mis on viimase kahe ja poole kuu parim näitaja.
  Käibe suure kasvu põhjust ei tule kaugelt otsida. Stabiilselt soiguvale turule tekitas eelmisel nädalal kahtlemata suurt närvikõdi Eesti Telekomi aktsia kiire langus alla avaliku aktsiamüügi IPO taset, mis lõi kogu aktsiaturu liikuma. Madalam hinnatase tekitas potentsiaalsete investorite hulgas ostuhuvi. Reede lõunal leidis Eesti Telekomi aktsia uue toetuspiiri ning kerge tugevnemise tulemusena lõpetas nädala 83-84 krooni tasemel. Nüüd saab raudselt öelda, et investorid, kes ei pääsenud veebruaris Eesti Telekomi aktsiate avaliku müügi ajal rongi peale, on saanud endale uue võimaluse. Kuigi rikastumise kiirus ei ole praegu tehtava investeeringu juures samasugune kui kevadel, võib tõdeda, et võrreldes poole aasta taguse ajaga on Eesti majanduse väljavaated muutunud paremaks ning väliskapitalil baseeruvad ettevõtted kindlamaks.
  Nädala viimase päeva tegija oli kahtlemata aga Hansapank, mille päevakäibeks kujunes 12,8 miljonit krooni. Kuigi aktsia vajus reedel 1,5%, saavutas ta küllalt tugeva toetustaseme selle kuu madalaima taseme 83 krooni juures. Pärast börsipäeva lõppu sai Hansapank koos Ühispangaga reitinguagentuurilt S&P avaliku informatsiooni reitingu BBpi. Tegemist on spekulatiivse ja usaldusväärse hinnangu piiri peal oleva reitinguga, mis saab varsti täpsema jume, kui reitinguagentuur teeb täpsema analüüsi meie kahe kommertspanga kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
PayPal lükkas Pinteresti ostujutud ümber
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
Peaministri koroonakriisi avaldus: valitsus on valmis ka järgmisteks sammudeks
Riigikogus koroonakriisi teemal poliitilise avalduse teinud peaminister Kaja Kallas avaldas lootust, et praegustest piirangutest piisab.
Riigikogus koroonakriisi teemal poliitilise avalduse teinud peaminister Kaja Kallas avaldas lootust, et praegustest piirangutest piisab.
Raadiohommikus: kui palju kallinevad kinnisvara, kütus ja autod?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis sukeldume kinnisvarasse ja autode maailma, aga ei jäta kõrvale ka kütuseturgu või muusikaäri.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis sukeldume kinnisvarasse ja autode maailma, aga ei jäta kõrvale ka kütuseturgu või muusikaäri.