27. september 1999 kell 22:00

Kas lisaks õpikutele trükib Avita raha?

Eilne Eesti Päevaleht kirjutas, et riigi toel õpikuid kirjastav Avita näitab minimaalset kasumit, kuid Bahamal registreeritud riiulifirma abil pistab taskusse vähemalt 25 miljonit krooni. Artiklist jääb mulje, et Avita omanikud ja juhid petavad tänu headele suhetele haridusministeeriumiga riigilt raha välja. Avita pearaamatupidaja on ministeeriumi endise kantsleri Georg Aheri abikaasa, kelle nimele Bahama firma regulaarselt raha kannab. Avita tegevjuht Aivar Riisalu ei osanud seda kuidagi põhjendada. Tema sõnul on Bahamal odavam trükkida. Imelik, et trükikoda trükiteenuse osutamise eest tellijale peale maksab. Nii tundub, et otseselt või kaudselt tegeleb Avita õpikute kirjastamise kõrval raha trükkimisega.

Hetkel kuum