28. september 1999 kell 22:00

LB Kiel: Eesti naabreist ees

Kuna Eesti majandus on alati olnud fundamentaalselt tugev, peaks riik saama tagasiminekust kiiresti üle ja pöörduma uuesti tugevale tõusule, ammutades jõudu tugeva majandusega partnerriikidest Soomest ja Rootsist, aga ka konjunktuuri parenemisest Lääne-Euroopas, märgib LB Kiel.

Eesti majandus peaks tänavu kasvama 1% ja tuleval aastal 4%. Läti majanduskasv peaks tänavu olema 0,5 ja järgmisel aastal 3,5% ning Leedul vastavalt 0,5% ja 3,5%.

Ka jooksevkonto puudujäägi osas on Eesti oodatavad näitajad kõige paremad. Eesti defitsiit peaks tänavu kahanema 7%ni SKTst ja kasvama 8ni järgmisel aastal. Lätile ennustatav defitsiit on vastavalt 9 ja 8% ja Leedul 10 ja 9%.

Tarbijahinnad peaksid LB Kieli hinnangul Eestis tõusma nii tänavu kui järgmisel aastal 4%. Leedus on vastavad näitajad 2% ja 3% ning Lätis 3% ja 3%.

Autor: BNS

Hetkel kuum