• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Estiko muutis strateegiat

  Raigi sõnul on Estiko struktuuri põhjalikult muudetud kulude kokkuhoiu ja läbipaistvuse huvides. «On suur vahe, kas hoida töös seitsmeteistkümne või kahe ettevõtte raamatupidamist,» seletas Raik. «Estiko varasemast keerulisest struktuurist ei saanud aru ei töötajad, kliendid ega investorid.»
  Eelmise aasta lõpus koosnes Estiko kontsern 17 juriidilisest isikust. Raigi andmeil on kaheksa tütarettevõtet müüdud ning ülejäänud on koondamisel tootmisega tegelevasse ASi Estiko-Plastar ja kinnisvara haldamisega tegelevasse Estiko Investeeringute ASi. Estiko on täielikult loobunud kaubandustegevusest. Tartu kõrghoonet haldava ASi Emajõe Ärikeskus aktsiatest kuulub Estikole 80 protsenti.
  Kuigi Estiko üheksa kuu käive on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kolm korda vähenenud, on kasum suurenenud. Estiko selle aasta üheksa kuu käive on veidi üle 100 miljoni krooni ning kasum 6,5 miljonit krooni. Eelmise aasta üheksa kuu kasum oli 6,4 miljonit krooni.
  Estiko nõukogu kutsus üleeile tagasi Estiko, Estiko-Plastari ja Estiko Investeeringute juhatuse liikmed ning vahetas välja Emajõe Ärikeskuse juhi.
  Estiko juhatuse uuteks liikmeteks valiti Ain Tammvere ja Priit Sauk. Estiko-Plastari uus juhatuse esimees on Ain Tammvere ja liikmed Estiko-Plastari tegevdirektor Virve Parve, Priit Sauk ja Mart Raik. Estiko Investeeringute uus juhatuse esimees on Priit Sauk ning liikmed Mart Raik ja Ain Tammvere. Emajõe Ärikeskuse uus juhataja on Priit Sauk.
  Emajõe Ärikeskuse tagasikutsutud juhataja Rait Abras ei osanud seletada, miks ta vabastati seoses usalduse kaotamisega. «Tahan näha nõukogu koosoleku protokolli, et saada selgust, milles seisnes usalduse kaotus,» lisas Abras.
  Estiko nõukogu esimees Valve Kirsipuu ütles, et nõukogu otsustas usalduse kaotuse põhjusi pikemalt mitte kommenteerida.
  «Emajõe Ärikeskus pole toonud sisse nii palju, kui me algul planeerisime,» lisas Kirsipuu. «Tootmise ja kinnisvara eesotsas soovisime näha inimesi, kes tegeleksid neile usaldatud valdkonnas täie pingega.»
  Varem ASi Tartu Maja Betoontooted juhatuse esimehena töötanud Priit Sauk pidas Estikosse ületulekut piisavalt huvitavaks väljakutseks. «Kahe nädala jooksul peetud läbirääkimiste käigus tekkis tugeva meeskonna tunne,» rääkis Sauk.
  Tartu Maja Betoontoodete juhina jätkab ettevõtte endine finantsdirektor Vallot Mangus.
  Ain Tammvere on viimased kolm aastat juhtinud Fordi Tartu esindust. Pärast valimisi tehti Tammverele ettepanek asuda Tartu abilinnapea kohale. «Loobusin, sest töö linnavalitsuses eeldab kohapeal istumist ja pidevat arupidamist,» põhjendas Tammvere. «Estiko tootmises on dünaamika, energia, liikumine.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.