3. november 1999 kell 22:00

Rein Talviku tollijuhi aeg on ümber

Segadus tollis jätkub. Põhjust ei tasu otsida niivõrd uuest tollimissüsteemist, ehkki need, kes on programmiga Asycuda paar päeva töötanud, arvavad, et see sobinuks rohkem mõnele huntariigile kui demokraatlikule Eestile, kel on vilgas kaubavahetus. Põhjus on tolli juhtimises. Tolliamet jättis kõik viimasele minutile -- programmi käivitamise (seejuures loodeti, et 8tunnisest koolitusest piisab ka esimest korda arvuti taha saanud inspektoritele) ning uute seadusandlike aktide (saadeti «alla» eile-üleeile) tutvustamise, ehkki töö pidi nende järgi käima oktoobri viimasest päevast. Tolliameti peadirektor Rein Talvik on näinud tõsist vaeva tolli näo kujundamisega, kuid infotehnoloogiaajastu tolli juhtimisega ei saa ta enam hakkama.

Hetkel kuum