Sirje Niitra • 7. november 1999 kell 22:00

Mölder lahkus linnapea kohalt

Jaan Mölder põhjendas otsust linnapea kohalt lahkuda vajadusega puhata esitatud korruptsioonisüüdistuste pärast. Ta kinnitas reedel, et tema otsus on kindel. «Võib-olla poleks ma pidanud üldse laskmagi ennast tagasi valida,» nentis ta.

Äripäev kirjutas 23. septembril, et Jaan Mölder on saanud alkoholifirma Onistar omanikelt luksusklassi Mercedese, samas on Onistaril olulised majandushuvid nii Paldiski linnas kui ka Põhjasadamas.

Mölder lubas reedel, et peatab oma kuulumise Rakvere Piiritustehase nõukogus. Rakvere Piiritustehase omanik on AS Onistar, kellelt Mölder sai kasutada pool miljonit krooni maksnud sõiduauto.

«Mingi auto ma ikka endale leian,» tunnistas reedel omal ajal autorallis Eesti meistriks tulnud Mölder.

Mölder on lubanud Äripäeva kohtusse kaevata. «Sellega tegelevad minu juristid,» ütles ta reedel. «Mulle on palju haiget tehtud,» lisas ta.

Reedel toimus Tallinna linnakohtu istung, kus Paldiski linnapeaks kandideerinud Ants Tamme süüdistas Jaan Mölderit korruptsioonis. Mölder ütles, et lahkumisavaldust esitama kiirustasid teda riigikogu endise liikme Ants Tamme laimukirjad maavanemale ja peaministrile.

Mölder ütles, et on väsinud ja soovib vähemalt jõuludeni puhata. Enda kinnitusel ta varasemasse kirurgiametisse ei naase. «Olen viie aastaga oma kvalifikatsiooni minetanud,» põhjendas ta.

Paldiski volikogu esimehe ja abilinnapea Anne Taklaja hinnangul oli Mölder Paldiski olusid arvestades parim võimalik linnapea. Ta tunnistas, et Mölderile on teinud palju kurja tema loomuomane edevus, mis väljendus soovis sõita hea autoga ja soetada mõis.

Paldiski kohaliku omavalitsuse valimistel oli Jaan Mölder häälte arvu poolest edukuselt teine kandidaat. Pearivaali Paldiski linnapea kohale Ants Tamme edestas Mölder volikogus toimunud hääletamisel ühe poolthäälega.

Hetkel kuum