• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mölder lahkus linnapea kohalt

  Jaan Mölder põhjendas otsust linnapea kohalt lahkuda vajadusega puhata esitatud korruptsioonisüüdistuste pärast. Ta kinnitas reedel, et tema otsus on kindel. «Võib-olla poleks ma pidanud üldse laskmagi ennast tagasi valida,» nentis ta.
  Äripäev kirjutas 23. septembril, et Jaan Mölder on saanud alkoholifirma Onistar omanikelt luksusklassi Mercedese, samas on Onistaril olulised majandushuvid nii Paldiski linnas kui ka Põhjasadamas.
  Mölder lubas reedel, et peatab oma kuulumise Rakvere Piiritustehase nõukogus. Rakvere Piiritustehase omanik on AS Onistar, kellelt Mölder sai kasutada pool miljonit krooni maksnud sõiduauto.
  «Mingi auto ma ikka endale leian,» tunnistas reedel omal ajal autorallis Eesti meistriks tulnud Mölder.
  Mölder on lubanud Äripäeva kohtusse kaevata. «Sellega tegelevad minu juristid,» ütles ta reedel. «Mulle on palju haiget tehtud,» lisas ta.
  Reedel toimus Tallinna linnakohtu istung, kus Paldiski linnapeaks kandideerinud Ants Tamme süüdistas Jaan Mölderit korruptsioonis. Mölder ütles, et lahkumisavaldust esitama kiirustasid teda riigikogu endise liikme Ants Tamme laimukirjad maavanemale ja peaministrile.
  Mölder ütles, et on väsinud ja soovib vähemalt jõuludeni puhata. Enda kinnitusel ta varasemasse kirurgiametisse ei naase. «Olen viie aastaga oma kvalifikatsiooni minetanud,» põhjendas ta.
  Paldiski volikogu esimehe ja abilinnapea Anne Taklaja hinnangul oli Mölder Paldiski olusid arvestades parim võimalik linnapea. Ta tunnistas, et Mölderile on teinud palju kurja tema loomuomane edevus, mis väljendus soovis sõita hea autoga ja soetada mõis.
  Paldiski kohaliku omavalitsuse valimistel oli Jaan Mölder häälte arvu poolest edukuselt teine kandidaat. Pearivaali Paldiski linnapea kohale Ants Tamme edestas Mölder volikogus toimunud hääletamisel ühe poolthäälega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Agris Adamberg: tubakaaktsiisiga saaks tervisekahjusid vähendada
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Nasdaq Tallinn jätkas languskursil
Nasdaq Tallinn langes täna pool protsenti, tirides kaasa ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark.
Nasdaq Tallinn langes täna pool protsenti, tirides kaasa ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark.
Parima juhi valem: rüsele omanikuga, murra stereotüüpi ja sütita kolleege Videod: kolme parima juhi töökaaslased räägivad suu puhtaks
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Raadiohommik: Tartu kinnisvaraturust Londonisse loodava pangani
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis räägib LHV kõrge juht Erki Kilu alanud rahakaasamisest ja Suurbritanniasse panga tegemisest.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis räägib LHV kõrge juht Erki Kilu alanud rahakaasamisest ja Suurbritanniasse panga tegemisest.
Kuidas Venemaa Ukrainas tehtu eest maksma panna
Kui USA rahandusminister Janet Yellen kohtub teisipäeval Brüsselis oma kolleegidega, on üheks suureks aruteluteemaks see, kuidas rahastada sõjast räsitud riiki. Kuigi otsene mure on Ukraina lühiajalise rahastamisvajaduse katmine, on ametnikud üha enam mures ka ülesehituse kulude pärast, mis ületavad pool triljonit eurot, kirjutab Financial Times.
Kui USA rahandusminister Janet Yellen kohtub teisipäeval Brüsselis oma kolleegidega, on üheks suureks aruteluteemaks see, kuidas rahastada sõjast räsitud riiki. Kuigi otsene mure on Ukraina lühiajalise rahastamisvajaduse katmine, on ametnikud üha enam mures ka ülesehituse kulude pärast, mis ületavad pool triljonit eurot, kirjutab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.