ÄP fototoimetus • 10. november 1999 kell 22:00

Tolliladude omanikeringi kuulub suurärimehi

Mitu Tallinnas asuvat avalikku tolliladu kuulub Muuga sadamaga seotud isikute huvi alla, kes on erafirmadena tegutsevate tolliladude nõukogudesse pannud oma inimesi. Nimetatud tollilaod tegutsevad Tallinna Sadama territooriumil.

Tallinnas Sadama tänaval asuva ASi Stiverta nõukogu liikmed on ASi Trans-Kullo osanik Anatoli Kanajev ja ASi Pakterminal nõukogu esimees Aadu Luukas. Muuga sadama huvigruppi kuuluvad väidetavalt ka aktsiaseltside Kortingo, Komerk ja Reslada osanikud.

Krediidiinfo raportite järgi annab suurem osa Tallinna ja Harjumaa tolliladudest kasumit, samas on osa neist firmadest oktoobri seisuga maksuvõlglased. ASi Stiverta maksuvõlg oli oktoobri seisuga koos viivistega 850 000 krooni, juunis oli firma riigile võlgu vaid 200 000 krooni.

Autor: ÄP

Hetkel kuum