Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mida tähendab teile tulumaksuvabastuse edasilükkamine?

  Loodan väga, et kõik Eestis tegutsevad ettevõtted on esmalt pragmaatikud ja lähenevad ka eelarve koostamisele suhteliselt konservatiivselt. Tallinna Kaubamaja ei arvesta küll enne vaba rahaga, mis ühel või teisel juhul võiks tekkida, kui see on päris kindel. Eriti puudutab see seadusandlust -- kindlasti ei saa enne seaduse vastuvõtmist seadusega arvestada, rahaliselt päris kindlasti mitte, võib ainult selle üle mõelda. Nii et kui maksuvabastus aasta võrra edasi lükkub, siis vaatame, mida toob aasta 2000.
  Oleme seda arutanud, aga me ei ole sellega arvestanud. Teisalt ei avalda meile maksuvabastuse lükkumine erilist mõju, sest meie kasum on suhteliselt väike. Tänavu kipub kasum nulli või pigem isegi miinuspoolele minema, nii et meid ei puuduta see ka ses mõttes, et peaksime investeeringuid püüdma lükata tulevasse aastasse. Maksuvabastust pean põhimõtteliselt õigeks. Meil on levinud ideoloogia tõsta makse selleks, et riigil on vaja kulutusi teha. Vaja oleks mõelda, kuidas efektiivselt majandada ja ka riiki juhtida ning ma ootan riigilt ka vastavat suhtumist. Olen igal juhul selle poolt, et idee kehtestataks võimalikult ruttu.
  Otseselt eelarves pole me seda arvestanud, polnud sajaprotsendilist kindlust, et see hakkab tuleva aasta jaanuaris kehtima. Küll aga oleme oma plaanides seda ette näinud ja oleme loomulikult huvitatud, et maksuvabastus hakkaks järgmise aasta jaanuaris kehtima. Küsimus on aga selles, kas majandustulemuste põhjal need vahendid suunatakse lihtsalt riigieelarvesse, kust raha on väga raske tagasi tulema, või saab need suunata ettevõtte tegevuse arendamisse.
  Me arvestasime küll sellega, et 1. jaanuaril hakkab kehtima ettevõtte tulumaksuvabastus, nii eelarve koostamisel kui ka tulevikuplaanides, aga midagi sellepärast ka katki ei jää, kui see edasi lükkub. Aga see, et väljakäidud veksel võib lubatud ajal mitte ellu rakenduda, tuleb üllatusena. Ettevõtete tulumaksuvabastus on igati mõistlik samm, nii et igal juhul võiks see uuel aastal tulla.
  Oleme sellega tuleva aasta eelarves arvestanud ja loodan siiski kõige paremat, et tulumaksuvabastus tuleb, nagu Reformierakond on lubanud, 1. jaanuaril 2000. Eelarve ei ole lõplikult kinnitatud, selles saab vajadusel alati muudatusi teha. Oleme suhteliselt väike ettevõte ja seetõttu on selle juhtimine paindlik. Aga igal juhul oleks tulumaksuvabastus ettevõtte arengu seisukohast vajalik.
 • Hetkel kuum
Kaimar Karu: valitsusjuhi üleskutse alandada müügihindu on populism
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Ehituse kiiret langust on oodata kõigi Eesti suuremate partnerite juures
20 kuni 40 protsenti on Eesti naaberriikides väljastatud ehituslubade põhjal oodata ehitamise kahanemist Leedust Rootsini.
20 kuni 40 protsenti on Eesti naaberriikides väljastatud ehituslubade põhjal oodata ehitamise kahanemist Leedust Rootsini.
Novaturas jõudis kasumisse tagasi
Leedu reiskorraldaja Novaturas kasvatas esimeses kvartalis müügitulu 35% ja jõudis 2,3 miljoni euroga kasumisse.
Leedu reiskorraldaja Novaturas kasvatas esimeses kvartalis müügitulu 35% ja jõudis 2,3 miljoni euroga kasumisse.
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: mõistagi tabas mind raev, kuid härrasmees häält ei tõsta Täiendatud kell 9.53
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Raadiohitid: kui palju kinnisvaraturg veel kukub?
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Investorid lubavad: päikesepaneelid tasuvad ära ka miinuses elektrihinnaga "Kaabud" valetasid! Elekter polnud kallis rohepöörde tõttu
Investor Peep Abel tõi oma eramaja päikesepaneelide kogemustest esile, et päevasel ajal, mil elektri hind oli miinuses ja ta pidi oma päikeseenergiat võrku müües võrgutasu peale maksma, sai tema vaid kaheksa senti miinust ühe päeva jooksul. See summa ei tundu talle üldse nii õudne, et paneelidest loobuda.
Investor Peep Abel tõi oma eramaja päikesepaneelide kogemustest esile, et päevasel ajal, mil elektri hind oli miinuses ja ta pidi oma päikeseenergiat võrku müües võrgutasu peale maksma, sai tema vaid kaheksa senti miinust ühe päeva jooksul. See summa ei tundu talle üldse nii õudne, et paneelidest loobuda.
Fantoomliitujad vabastasid gigavati jagu võrguvõimsust
Võrguettevõtete andmetel on fantoomliitujad pärast elektrituruseaduse muudatuste jõustumist vabastanud juba üle 1000 megavati jagu võrguvõimsust.
Võrguettevõtete andmetel on fantoomliitujad pärast elektrituruseaduse muudatuste jõustumist vabastanud juba üle 1000 megavati jagu võrguvõimsust.
Tunnustatud treener Jekaterina Remets-Morozova: oleks viisakas, kui kõik oskaksid riigikeelt
Juuraharidusega Jekaterina Remets-Morozova on aastaid noppinud auhindu fitnessitreenerina. Seitse aastat tagasi eesti keele ära õppinuna on ta seisukohal, et riigikeele omandamine on viisakas ja seda peaksid tegema kõik.
Juuraharidusega Jekaterina Remets-Morozova on aastaid noppinud auhindu fitnessitreenerina. Seitse aastat tagasi eesti keele ära õppinuna on ta seisukohal, et riigikeele omandamine on viisakas ja seda peaksid tegema kõik.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.