• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mida tähendab teile tulumaksuvabastuse edasilükkamine?

  Loodan väga, et kõik Eestis tegutsevad ettevõtted on esmalt pragmaatikud ja lähenevad ka eelarve koostamisele suhteliselt konservatiivselt. Tallinna Kaubamaja ei arvesta küll enne vaba rahaga, mis ühel või teisel juhul võiks tekkida, kui see on päris kindel. Eriti puudutab see seadusandlust -- kindlasti ei saa enne seaduse vastuvõtmist seadusega arvestada, rahaliselt päris kindlasti mitte, võib ainult selle üle mõelda. Nii et kui maksuvabastus aasta võrra edasi lükkub, siis vaatame, mida toob aasta 2000.
  Oleme seda arutanud, aga me ei ole sellega arvestanud. Teisalt ei avalda meile maksuvabastuse lükkumine erilist mõju, sest meie kasum on suhteliselt väike. Tänavu kipub kasum nulli või pigem isegi miinuspoolele minema, nii et meid ei puuduta see ka ses mõttes, et peaksime investeeringuid püüdma lükata tulevasse aastasse. Maksuvabastust pean põhimõtteliselt õigeks. Meil on levinud ideoloogia tõsta makse selleks, et riigil on vaja kulutusi teha. Vaja oleks mõelda, kuidas efektiivselt majandada ja ka riiki juhtida ning ma ootan riigilt ka vastavat suhtumist. Olen igal juhul selle poolt, et idee kehtestataks võimalikult ruttu.
  Otseselt eelarves pole me seda arvestanud, polnud sajaprotsendilist kindlust, et see hakkab tuleva aasta jaanuaris kehtima. Küll aga oleme oma plaanides seda ette näinud ja oleme loomulikult huvitatud, et maksuvabastus hakkaks järgmise aasta jaanuaris kehtima. Küsimus on aga selles, kas majandustulemuste põhjal need vahendid suunatakse lihtsalt riigieelarvesse, kust raha on väga raske tagasi tulema, või saab need suunata ettevõtte tegevuse arendamisse.
  Me arvestasime küll sellega, et 1. jaanuaril hakkab kehtima ettevõtte tulumaksuvabastus, nii eelarve koostamisel kui ka tulevikuplaanides, aga midagi sellepärast ka katki ei jää, kui see edasi lükkub. Aga see, et väljakäidud veksel võib lubatud ajal mitte ellu rakenduda, tuleb üllatusena. Ettevõtete tulumaksuvabastus on igati mõistlik samm, nii et igal juhul võiks see uuel aastal tulla.
  Oleme sellega tuleva aasta eelarves arvestanud ja loodan siiski kõige paremat, et tulumaksuvabastus tuleb, nagu Reformierakond on lubanud, 1. jaanuaril 2000. Eelarve ei ole lõplikult kinnitatud, selles saab vajadusel alati muudatusi teha. Oleme suhteliselt väike ettevõte ja seetõttu on selle juhtimine paindlik. Aga igal juhul oleks tulumaksuvabastus ettevõtte arengu seisukohast vajalik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Fotod: varju hoidnud ERIALi niiditõmbajad astusid kohtu ette
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.