• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Telekomi aktsia kõigutab turgu

  Tallinna börsi päevakäive kerkis eile tasemele, millist viimati nähti Telekomi börsile tuleku järgsel kümnel päeval. Sellele eelnev nii kõrge käibega periood jääb aga kaugemale kui aasta taha, 1998. aasta septembrisse.
  Börsisüsteemi eilne 43,53 mln kroonine käive tekitab mõneti petliku tunde suurest kauplemisaktiivsusest börsil. Tegelikkuses andsid 85% päevakäibest Telekomi ja Hansapanga aktsia, ning veel vaid kahe aktsia, Norma ja Saku õlletehase, päevane kauplemismaht ulatus üle miljoni krooni.
  Eilne tähelepanuväärseim aktsia Tallinna börsil oligi Telekom, mis lisaks muljetavaldavale kauplemisaktiivsusele paistis eile silma ka suure hinnakõikumisega -- päeva madalamat ja kõrgemat hinda lahutas 7,5 kr ehk ca 9%.
  Eilse Telekomi hinnakorrektsiooni võib julgelt panna spekulatiivste investorite tegevuse arvele. Hinnaindikatsioon tuli eile taas Londonist, kus turu avanedes hakkas aktsia hind allapoole vajuma. Veidi enne Tallinna börsi sulgemist asus Telekomi aktsia taas tõusule, kui hommikul müüdud positsioone hakati madalamalt tasemelt tagasi ostma. Londonis jätkus tõus pärast Tallinna börsi sulgemist. Telekomi aktsia kerkis seal pärastlõuna jooksul veidi üle protsendi, kuid jäi siiski krooni võrra Tallinna börsi sulgemistasemest madalamale.
  Mingeid turgu nõrgendavaid teateid viimastel päevadel pole tulnud ja ilmselt ei torma keegi praegu suure hasardiga Telekomi aktsiat 86--85 kr tasemel müüma, kui alles loetud tunnid tagasi sai seda teha 92 kr tasemel. Samas tuleb muidugi nõustuda analüütikutega, kes juhivad tähelepanu praeguse optimistliku seisu kergele haavatavusele.
  Lisanimekirjas jätkub Leks Kindlustuse aktsia tähelend. Uue suuromaniku väljailmumise eelse ajaga võrreldes on Leksi aktsia kerkinud juba 5 krooni ehk 70% võrra. Praegu loodetakse, et enamusosalust osta sooviv Alte Leipziger teeb pakkumise ka väikeaktsionäridele. Ainult et millise hinnaga?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Pühin Arco Vara portfellist minema
Otsustasin oma portfelli koristada, et teha ruumi uutele investeerimisvõimalustele. Esimesena jäi minu luua ette kodumaine kinnisvaraarendaja Arco Vara.
Otsustasin oma portfelli koristada, et teha ruumi uutele investeerimisvõimalustele. Esimesena jäi minu luua ette kodumaine kinnisvaraarendaja Arco Vara.
Emöke Sogenbits: aga nii pikka jamade rodu pole ma oma elus veel näinud!
"Kriisis on hea näha, et vahet pole, mis tööd teed, juhtidel on sarnased probleemid. Ma ei taha olla ebatsensuurne, aga kõige kõige hullem juhtimise juures on see, et mida kõrgemal kohal sa oled, seda hullem mhh-magnet sa oled," alustas Metallitööstuse Hanza Mechanics Balti klastri juht Emöke Sogenbits.
"Kriisis on hea näha, et vahet pole, mis tööd teed, juhtidel on sarnased probleemid. Ma ei taha olla ebatsensuurne, aga kõige kõige hullem juhtimise juures on see, et mida kõrgemal kohal sa oled, seda hullem mhh-magnet sa oled," alustas Metallitööstuse Hanza Mechanics Balti klastri juht Emöke Sogenbits.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Majutusidu Bob W ostab Eesti ettevõtte
Täisautomaatsel tehnoloogial põhinev Soome majutusettevõte Bob W omandas Eesti suurima lühiajalisele majutusele keskenduva korterite operaatori Estonishing Stay, kindlustades sellega Eestis valdkonna turuliidri positsiooni, teatasid ettevõtted.
Täisautomaatsel tehnoloogial põhinev Soome majutusettevõte Bob W omandas Eesti suurima lühiajalisele majutusele keskenduva korterite operaatori Estonishing Stay, kindlustades sellega Eestis valdkonna turuliidri positsiooni, teatasid ettevõtted.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.