Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Võitlus piraattarkvaraga teenib vaid BSA huve

  Piraattarkvara vastu võitleva mittetulundusühingu BSA Eesti asutajaks on neli Eestis arvutitarkvara müüvat firmat -- IT, Gensi, Usesoft, Baltic Computer Systems, kes müüvad Eestis enimkasutatavaid tarkvarasid. Politseiga koostöös tehtavate aktsioonide käigus kontrollitakse vihjete alusel firmadest vaid BSA liikmete esindatavaid tarkvarasid. Mõnegi teise programmi seaduslikkus jääb aga enamasti läbi vaatamata.
  BSA ja majanduspolitsei ohvriks langenud OÜ Humala Projekt juhatuse esimees Rein Üts ütles, et nende firmas tehtud kontrolli käigus jäi läbi vaatamata 14 programmi. «Nende vastu ei tuntud üldse huvi, tegeleti vaid BSA oma liikmete esindatavate kaubamärkidega Microsoft, Norton ja McAfee AntiVirus. Teised jäid täiesti puutumatuks,» lausus ta. «See tundub pisut korruptiivse lähenemisena, ka kohtus ei osanud nad midagi teiste programmide kohta öelda.»
  Üts ütles, et vähemalt politsei peaks selliste kontrollide käigus autoriõiguse seadust terviklikult jälgima.
  BSA Eesti Komitee koordinaator Ahti Leppik tunnistas, et firmas illegaalset tarkvara otsides tunneb BSA spetsialist huvi vaid oma liikmete esindatud tarkvarade vastu. Politsei peaks tuvastama arvutitesse installeeritud programmid ning need protokolli märkima, lausus ta. Leppik lisas, et BSAsse mitte kuuluvate firmade toodete osas ei pruugi nende inimene kõiki nüansse teada, et piraatkoopiat tuvastada. Leppik märkis, et tegu on vabatahtliku organisatsiooniga ning kui mõni edasimüüja ei ole BSA Eesti asutajate hulgas, siis järelikult ei ole nad pidanud vajalikuks seda liikumist toetada. «Kui firma soovib, siis on tal võimalus astuda BSA Eesti Komitee liikmeks,» lausus ta.
  BSA ja politsei tegevuse mõjul ja samal ajal maailma suurima tarkvaratootja Microsofti käivitatud sooduskampaania käigus on tarkvaraprogrammide müük Eestis viimastel kuudel kasvanud enam kui kaks korda.
  Konkurentsiameti peadirektori asetäitja Aini Proos ei nõustunud, et praeguste aktsioonide raames on tegu BSA liikmete poolt politsei abiga endale konkurentsieelise tekitamisega. «See on iga organisatsiooni enda asi, kuidas ta raha kulutab ja on normaalne, et ta on vaid enda asjadest huvitatud,» lausus ta. Ka peab Proosi sõnul politsei selgeks tegema, kas ta on huvitatud konkreetse programmi seaduslikkuse kontrollimisest või võitleb kogu piraatluse vastu.
  Advokaadibüroo Glikman & Glikman advokaat Anu Uritam ütles, et politseid ei saa kohustada kõiki programme uurima. Ta lisas, et kui politsei on juba firmadesse BSAga kontrollima läinud, siis peaks ta vaatama läbi kogu tarkvara.
  Politseiameti pressiesindaja sõnul käib politsei BSA spetsialistidega firmades piraattarkvara otsimistel kaasas vaid korra tagamise ja julgeoleku eesmärgil. Selgitust, miks politsei BSA liikmeskonna väliste kaubamärkide seaduslikkuse vastu huvi ei tunne, Äripäeval saada ei õnnestunud.
 • Hetkel kuum
Liina Maria Lepik: eestlase konflikt – muudkui kripeldab, kuigi teised imetlevad
Meie kogemused ja maailma muutvad edukad katsetused on inspiratsiooniks paljudele. Väiksus ei ole meie nõrkus, vaid tugevus, kirjutab ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse rahvusvaheliste teenuste juht Liina Maria Lepik.
Meie kogemused ja maailma muutvad edukad katsetused on inspiratsiooniks paljudele. Väiksus ei ole meie nõrkus, vaid tugevus, kirjutab ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse rahvusvaheliste teenuste juht Liina Maria Lepik.
Enefit Greeniga kaubeldi rohkem kui teiste aktsiatega kokku
Balti reguleeritud turul ja Balti alternatiivturul First North tehti neljapäeval kokku 3165 tehingut ning kogukäive ulatus peaaegu 3 miljoni euroni. Tallinna Vesi tõstab hindu ja Joakim J. Helenius omandas üle 50% osaluse Nordic Fibreboardis.
Balti reguleeritud turul ja Balti alternatiivturul First North tehti neljapäeval kokku 3165 tehingut ning kogukäive ulatus peaaegu 3 miljoni euroni. Tallinna Vesi tõstab hindu ja Joakim J. Helenius omandas üle 50% osaluse Nordic Fibreboardis.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Äri Eestimaal: itaallasest talumees leidis Eestist naise ja hea ärivõimaluse
Tartu lähistel Nõo alevikus asub Viinamärdi talu, mille lõid itaallasest peremees Denis Pretto ja tema eestlannast abikaasa Annemari Polikarpus. Koos kasvatavad nad erilist Lacaune’i tõugu lambaid ja ajavad äri, millist keegi teine Eestis ei aja.
Tartu lähistel Nõo alevikus asub Viinamärdi talu, mille lõid itaallasest peremees Denis Pretto ja tema eestlannast abikaasa Annemari Polikarpus. Koos kasvatavad nad erilist Lacaune’i tõugu lambaid ja ajavad äri, millist keegi teine Eestis ei aja.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Mudel, mis toob sinu muudatuste edu seitse korda lähemale
Kas sinu ettevõtte muudatused kukuvad läbi tehniliste komplikatsioonide või eesmärkide mittesaavutamise pärast? Miks on täna keeruline muudatusi juhtida? Äripäeva Juhtimiskooli raadiosaade pakub vastuseid!
Kas sinu ettevõtte muudatused kukuvad läbi tehniliste komplikatsioonide või eesmärkide mittesaavutamise pärast? Miks on täna keeruline muudatusi juhtida? Äripäeva Juhtimiskooli raadiosaade pakub vastuseid!
Jätkusuutlikkuse ekspert: kestlikkusteabe aruandlus on see, millega ka ise maadleme
Eeldada, et rohetooted oleksid kohe konkurentsivõimelised ja ka hinna mõttes konkurentsivõimelised, ongi ennatlik, kinnitab ärikinnisvara saates „Kinnisvaratund“ Swedbanki ettevõtete panganduse jätkusuutlikkuse valdkonna juht Mihkel Tamm.
Eeldada, et rohetooted oleksid kohe konkurentsivõimelised ja ka hinna mõttes konkurentsivõimelised, ongi ennatlik, kinnitab ärikinnisvara saates „Kinnisvaratund“ Swedbanki ettevõtete panganduse jätkusuutlikkuse valdkonna juht Mihkel Tamm.
Rehvimüüja: inimesed on sel aastal laisad rehvide vahetajad
Kevadine rehvivahetuse hooaeg on veninud, küsimus on miks?
Kevadine rehvivahetuse hooaeg on veninud, küsimus on miks?
Valitsus saadab lisaeelarve parlamenti uuel nädalal
Sel nädalal kokkulepitud negatiivse lisaeelarve eelnõu peab valmis saama ja riigikokku saadetama uuel nädalal.
Sel nädalal kokkulepitud negatiivse lisaeelarve eelnõu peab valmis saama ja riigikokku saadetama uuel nädalal.
Leedu valitsus kavatseb ajutist pangamaksu pikendada Mullu koguti 250 miljonit
Leedu valitsus kiitis heaks eelmisel aastal kasutusele võetud ajutise pankade solidaarsuspanuse pikendamise veel üheks aastaks, mis oli mõeldud kaitserahastuse lisaallikaks, kirjutas Verslo Žinios.
Leedu valitsus kiitis heaks eelmisel aastal kasutusele võetud ajutise pankade solidaarsuspanuse pikendamise veel üheks aastaks, mis oli mõeldud kaitserahastuse lisaallikaks, kirjutas Verslo Žinios.