• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Internetti eiravad firmad kaovad turult

  Interneti kasutajate arv on Eestis poole aastaga kiirelt kasvanud ja moodustab viiendiku Eesti elanikest. Selle näitajaga oleme Euroopas kuuendal kohal ja jääme alla ainult Põhjamaadele.
  Äripäeva arvates on need ettevõtjad, kes praegu ei arvesta interneti kiire arenguga, paari aasta pärast turult välja tõrjutud ning sunnitud oma tegevuse lõpetama.
  Üle poole 15--19aastastest ning kolmandik kuni 30aastastest eestlastest kasutab internetti. BMF Gallup Media uuring näitab aga, et arvutivõrk ei ole ainult noorte huvi. Poole aastaga on kõige kiiremini kasvanud ehk kahekordistunud interneti kasutamine 40aastaste Eesti elanike seas.
  Nendest arvudest järeldub, et paari aasta pärast moodustavad valdava osa firma klientidest inimesed, kellele arvuti ja internet on igapäevased suhtlusvahendid. On ainult aja küsimus, millal hakatakse arvutivõrgu vahendusel toidukauplust või autoremonditöökoda külastama.
  Kui ettevõtja interneti kasutuse kiire arenguga oma toodete ja teenuste turustamisel ei arvesta, siis peab ta pillid kokku panema, sest ei suuda püsida konkurentsis. Esiteks on tal raske meelitada enda juurde kliente, aga veelgi olulisem on see, et tema kulud toodete turustamisel on konkurentidega võrreldes suuremad. Interneti üks võludest seisneb selles, et minimaalsete kulude ja peaaegu ilma algkapitalita on võimalik suhelda ehk pakkuda teenust või kaupa miljonitele inimestele.
  Konservatiivsemad lugejad väidavad, et arvuti ei ole meie elus A ja O, vaid üks abivahend paljude hulgas, mistõttu on tark vältida eufooriasse sattumist. See, et inimene hakkab kasutama internetti, ei tähenda veel, et tema elustiil ja harjumused muutuvad. Ta käib endiselt poes sisseoste tegemas, sirvib hommikukohvi kõrvale paberkandjal ilmuvat ajalehte ning raamatu, mida ta õhtul enne uinumist loeb, võtab ta raamaturiiulist.
  Nõus, kuid kui räägime, et elustiil ja harjumused ei muutu, siis mõtleme praeguse tööealise elanikkonna peale. Momendil koolipingis istuvate eestlaste elustiili keskmes on aga arvuti, ning esmane kanal, kust nad infot hangivad, on internet.
  Interneti kasutamine on üks väheseid positiivseid fakte, millega võime suurte ja võimsate Euroopa riikide ees uhkustada. See fakt tuleb enda kasuks pöörata ja maksimaalselt teenima panna. Eeskätt on see võimalus väikefirmadele, kes on otsuste langetamisel kindlasti paindlikumad kui suurfirmad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Apple'i piirangud kukutavad sotsiaalmeedia aktsiaid
Snapchati emafirma Snapi aktsia kukkus NYSE börsil üle 25 protsendi, kui selgus, millise mõjuga on Apple'i uus privaatsuspoliitika. Languses on ka teiste sotsiaalmeediaettevõtete aktsiad.
Snapchati emafirma Snapi aktsia kukkus NYSE börsil üle 25 protsendi, kui selgus, millise mõjuga on Apple'i uus privaatsuspoliitika. Languses on ka teiste sotsiaalmeediaettevõtete aktsiad.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.