22. detsember 1999 kell 22:00

Riigikaitsekomisjon tehti lolliks

Riigikantselei koordinatsioonidirektor Eerik-Niiles Kross tegi Kaitsepolitseile (kapo) ülesandeks uurida riigisaladuse lekkimist kaitseväes. Kapo peab selgitama, kas Postimehes ilmunud artiklites, mis käsitlesid kaitseväe koosseisu kuuluvat teabeteenistuse eriüksust, on avaldatud riigisaladust. Krossi käitumine on kummaline. Kui Postimees kirjutas, et on olemas eriüksus, mis tegutseb väljaspool seaduseraame ning millest riigikogu riigikaitsekomisjon midagi ei tea, siis selgitas Kross, et tegemist on tavalise turvarühmaga, kes ei täida mingeid saljasi ülesandeid. Nüüd selgub, et see salajasi ülesandeid mitte täitev turvarühm on riigisaladus. Vähemalt ei ole enam kellelegi saladus, et Kross riigikaitsekomisjonile valetas.

Hetkel kuum