Raimo Ülavere • 15. veebruar 2000 kell 10:45

Bensiinihind võib lähiajal tõusta

Arvestades praegust bensiinihinda Rotterdamis ja dollari kurssi on kütusefirmade marginaal vähenenud piirini, mille järgi võib lähiajal Eestis kütuse hind taas tõusta.

Hetkel on bensiini hind Rotterdamis paari dollari võrra tonnilt langenud, samas on dollari kurss taas tõusuteel. Eesti Panga poolt lähima tunni jooksul avaldatav kurss tuleb tõenäoliselt vahemikku 15,95-15,97, seega oluliselt kõrgemal eilsest 15,79 tasemest.

Arvestades bensiini maailmaturu hinda, transpordi hinda, käibemaksu, aktsiisi, dollari kurssi ning teiselt poolt jaemüügihinda on praegu kütusefirmade arvestuslik marginaal umbes 94 senti liitrilt. Viimasel korral veebruari alguses, kui bensiini hind tõusis, oli marginaal langenud samale tasemele.

Täpse dollari kursi ja Rotterdami bensiini hinna avaldame päeva jooksul.

Hetkel kuum