Ülo Toomsalu • 15. veebruar 2000 kell 6:03

Ekspankur Kiiker pani Tartu Delta korvpallurid müüki

Saporta Cupis osalenud Tartu korvpalliklubi Delta juht Jaak Kiiker teatas eelmise nädala lõpus Delta majandamise lõpetamisest ja pakub mängijaid nüüd kõigile Eesti korvpalliklubidele müügiks, kirjutab Postimees.

Korvpallur Jaanus Liivaku sõnul sai ta enda ja oma meeskonnakaaslaste müükipanekust teada neljapäeval. 'See otsus tehti meiega nõu pidamata. Niimoodi tagaselja müüki panna on kõige valem asi, mida teha saab,' ütles Liivak. 'Tegemist on ikkagi inimestega - vanas Roomas pandi orje niimoodi müügile.'

Nii Liivaku kui Delta treeneri Teet Lauri sõnul on selge, et võistkond ei lähe laiali müükipanekust hoolimata.

Reedel jõudis Tartu linnapea Andrus Ansipi ja korvpalliliidu presidendi Priit Vilbani faks, kus Kiiker teatab, et mittetulundusühing Spordiklubi Tartu lõpetab samal päeval Delta majandamise.

Kiiker põhjendab Delta majandamise lõpetamist Saporta Cupi võistluste vaegfinantseerimisega korvpalliliidu poolt. 'Klubi majandamisel ei ole saavutatud /?/ vajalikku toetust Tartu Ülikooli, Tartu maavalitsuse ja linnavalitsuse poolt. Samuti on eelnimetatud keeruliste suhete taustal finantseerimise suhtes eitavalt vastanud senine suursponsor EMT,' seisab kirjas.

Jaak Kiiker oli pankrotiga lõptanud Andres Bergmannile kuulunud ERA PAnga tegevjuht. Vilba kinnitusel on senised Delta toetajad oodanud Kiikeri tagasiastumist. 'Kahjuks on nende (klubiga seotud Kiikeri ja Bergmanni - toim) usaldusväärsus Eesti majandusruumis kaheldav,' lausus Vilba. 'Oleme klubile hasartmängunõukogult saadud poolest miljonist 200 000 krooni juba tasunud ja mai lõpuks tuleb 300 000,' lubas ta. Vilba sõnul ei ole Delta peatreener Teet Laur Kiikerit näinud kaks kuud. Kiiker ütles eile Postimehele, et spordiklubi Tartu ei ole Delta majandamisest loobumise kohta lõplikku otsust veel langetanud. 'Vaja on veel erinevate instantsidega läbi rääkida. See on surveavaldus igasugustele asjaomastele organitele,' lausus ta.

Hetkel kuum