Toomas Truuverk • 6. märts 2000 kell 7:58

Tallinna börsi liikumise määrab välismaalaste reaktsioon

Tallinna börsil on oodata täna investorite meelsuse selgemat väljakujunemist reedel avaldatud SKT näitaja osas.

Arvamused turu liikumise määravate välismaalaste võimaliku reaktsiooni olid seinast seina, ehk osa analüütikuid uskus, et see neid ei mõjuta teine osa aga arvas, et juba niigi korrektsiooniootuses turul võib kerge tagasilööki tulla küll.

Makromajanduse poolelt avaldati täna hommikul veel jaanuarikuu väliskaubanduse näitajad. 0,9 miljardi kroonine puudujääk on detsembri ja novembri 2,5?2,6 mld krooniga tublisti vähem, kuid jaanuarikuu ongi tavapäraselt rahulikum.

Juhtaktsiatest on tõenäoline Telekomi aktsia kerge tõus hommikul, sest reedel sulgus Telekom Londonis 146,68 kroonil ja vahepeal on ka dollar tugevnenud, nii et aktsia täna hommikune väärtus võiks olla veel krooni võrra kõrgemal. Tallinnas sulgus Telekom reedel 146 kroonil.

Teiste aktsiate osas võib põnevamaid sündmusi oodata ehk isegi lisanimekirjas. Eelmisel nädalal tegi seal ootamatult tugeva tõusu Farmaatsiatehase aktsia. Kusjuures Farmal on täna ka aktsionäride erakorraline koosolek, kus päevakorras audiitori valimine ja nõukogu liikme väljavahetamine.

Hetkel kuum