Kadi Heinsalu • 6. aprill 2000 kell 6:12

Euroopa metsandusautoriteedid kogunevad Sagadisse

Tänasest kuni laupäevani kogunevad Euroopa metsandusautoriteedid Eestisse Sagadi mõisasse, kus Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) koos ÜRO Euroopa majanduskomisjoni puidukomiteega korraldab rahvusvahelise seminari 'Riigimetsade muutuv roll'.

RMK peadirektor Andres Onemar teeb täna ettekanderiigimetsa majandamisest Eesti näitel.

Kolmepäevase töönõupidamise kavas on ettekanded riigimetsamajandamisest Euroopa riikides ning arutelu riigimetsademajandamise voimalikest organisatsioonivormidest ja nendepositsioonist ühinevas Euroopas. Osalejad käivadekskursioonidel Lahemaa rahvuspargis, Sagadimetsamuuseumis ning tutvuvad metsamajandusega Kirde-Eestipõlevkivikarjääride alal.

Seminaril osalevad korged metsandusametnikud ningmetsandusspetsialistid kogu Euroopast, sealhulgas naaberriikidestSoomest, Lätist ja Leedust. Teiste seas saabuvad Eestisseseminarile ÜRO Euroopa majanduskomisoni puidukomiteeeesistuja Astrid Bergquist ja komitee liige Aleksander Korotkov.Osalevad ka Euroopa riigimetsanduse tippjuhid: AustriaLiidumetsade aktsiaseltsi president Richard Ramsauer,Suurbritannia riikliku metsaettevotte Forest Enterprise peadirektorBob McIntosh, Soome metsavalitsuse peadirektor Jan Heino jt.

Hetkel kuum