Madli Zobel • 6. aprill 2000 kell 11:25

Laevaliikluse Juhtimise Keskus ülbitseb lootsiga

Täna toimunud eelistungil väitis Laevaliikluse Juhtimise Keskuse juhtkond, et loots Heino Rüütel on 350 lisatöötundi seitsme kuu jooksul endale ise juurde kirjutanud. Rüütel nõuab kohtus ületundide eest saamata jäänud tasu ja selgitas, et kõik töötunnid on kirja pandud ja kontrollitavad.

Laevaliikluse Juhtimise Keskuse direktor Ants Põllumaa viib Hiiumaal ja ütles telefonitsi, et Rüütel on oma palga kätte saanud ja polegi rohkemat väärt.Eesti Merelootside Ühingu usaldusisik Heino Rüütel pidi lõpetama töö, kuna ei sooritanud eksamit ja seadusekohast võimalust korduseksamiks talle ei antud. Tööinspektsioon ei lubanud usaldusisikut teda vallandada ja sellest ajast peale on ta olnud sinisel lehel.

Tallinna tööinspektsiooni juhataja Jaan Kiviall kinnitas, et Rüütel nõuab seaduses usaldusisikule ette nähtud tööaega, töö- ja sidevahendeid, samuti saamata jäänud tasu ületundide eest. Kiviall selgitas, et lootside usaldusisik Rüütel võib oma aktiivse töö tõttu olla Laevaliikluse Juhtimise Keskusele pinnuks silmas - seadus lubab 200 ületundi aastas, kuid lootsid tegid näiteks Kunda sadamas 120 ületundi kuus, kusjuures neid ei tasustatud. Tööinspektsiooni märkuse peale see lõppes.

Hetkel kuum