Kaja Koovit • 7. aprill 2000 kell 12:21

Aktsionärid säästsid Ühispangale miljoni

Ühispank säästab nõukogu esimehe palgalt 800 000 krooni aastas, sest Aare Urmi asemel nõukogu esimeheks valitud Mats Kjaer pangast palka ei saa.

Ühispanga aktsionäride reedese otsuse kohaselt panga nõukogus suuromaniku Svenska Enskilda Bankeni (SEB) esindajatele tasu ei maksta. Aare Urmi asemel juhib nõukogu tööd edaspidi SEB Baltic Holdingu president Mats Kjaer. Nõukogu esimehe kohalt lahkunud Aare Urm teenis kuus 50 000 krooni, millele lisanduv sotsiaalmaks tegi panga üldkuludeks 800 000 krooni aastas.

'On loomulik, et uuele nõukogu esimehele ei maksta samaväärset palka, sest Aare Urm töötas nõukogu esimehena vähemalt viis päeva nädalas kohapeal, uus nõukogu esimees seda ei tee,' kommenteeris Mats Kjaer uut tasustamispoliitikat.

Kjaer möönis, et Ühispanga jaoks tähendab aktsionäride otsus kokkuhoidu palgakulude pealt, kuid Rootsi panga esindajatele maksab töötasu SEBi Grupp.

Aktsionärid valisid reedel uue, 8 liikmelise nõukogu, kuhu senistest nõukogu liikmetest kuuluvad Mart Avarmaa, Andres Lipstok, Aadu Luukas, Tord Martin Olofsson, ja Mats Kjaer. Uute liikmetena valiti nõukokku Per-Arne Magnus Carlsson ja Petteri Karttunen. Nõukogu liikmete töötasuks otsustasid aktsionärid maksta 8000 krooni kuus ehk senisega võrdväärset tasu.

Hetkel kuum