Ülo Toomsalu • 2. mai 2000 kell 6:24

Pärnoja: me ei suuda poole aastaga raudteed erastada

Eesti Raudtee erastamine lõpeb kõige varem tuleva aasta märtsis, kinnitas majandusminister Mihkel Pärnoja reedel, seades kahtluse alla erastamisguru Väino Sarneti optimistliku prognoosi Eesti Raudtee erakätesse minekust juba detsembris, kirjutab Postimees.

Erastamisagentuuri kauane peadirektor Väino Sarnet ennustas reedesel Isamaaliidu ja Konrad Adenaueri Fondi ümarlauakohtumisel, et kõige optimistlikuma prognoosi järgi jõutakse Eesti Raudtee erastamisleppeni juba tänavu detsembris. Kui aga tekib ootamatuid tõrkeid, võib erastamine kesta tuleva aasta märtsini.

Majandusminister Mihkel Pärnoja aga vaigistas Sarneti optimismi. Viidates oma kogemustele Narva Elektrijaamade erastamisel, kinnitas Pärnoja, et kõike pole võimalik erastamise juures ette näha ning ka kõige optimistlikumate ennustuste puhul venib raudtee erastamine vähemalt järgmise aasta märtsini.

Erastamisagentuur kuulutas Eesti Raudtee 66 protsendi aktsiate erastamise välja tänavu 17. aprillil ning asjast huvitatud peavad tegema oma esimese vooru pakkumised 17. juuliks. Samas pole valitsusel veel tänagi täit selgust, mida ja mil viisil erastatakse.

Hetkel kuum