Ülo Toomsalu • 30. mai 2000 kell 6:04

Eesti võib Pariisi saatkonna kunagise krundi tagasi saada

Prantsuse senati president Christian Poncelet toitis Eesti lootusi saada tagasi oma kunagise Pariisi saatkonna alune krunt, kui tõdes eelmisel nädalal vajadust leida sellele küsimusele kiire ja õiglane lahendus, kirjutab Postimees.

Eesti Prantsusmaa suursaadiku Ruth Lausma Luige sõnul on konkreetsetest kuupäevadest küll veel vara rääkida, kuid Prantsuse senati presidendi Christian Poncelet" riigikogu esimehe Toomas Savi visiidi ajal tehtud avaldus on üheselt tõlgendatav poliitilise survena. 'See küsimus jääks nüüd lahendada veel ametnike tasandil, läbirääkimiste teel,' märkis suursaadik.

Mida välisesinduste rajoonina tuntud Pariisi 16. linnaosas asuva 700ruutmeetrise krundiga pärast tagastamist peale hakata, jääb suursaadiku kinnitusel välisministeeriumi otsustada.

Kuigi General Appert tänaval asunud ajalooline saatkonnahoone lammutati 1970. aastatel tegemaks ruumi Nõukogude Liidu kaubandusesinduse töötajate eluruumide rajamisele, oleks kohaliku kinnisvarafirma antud hinnangu kohaselt krundi turuväärtus ligi 60 miljonit franki (umbes 143,1 miljonit krooni - toim), tähendas Lausma Luik.

Hetkel kuum