Ülo Toomsalu • 31. mai 2000 kell 7:34

Eesti turist röövis Helsingis 160 briljantsõrmust

180sentimeentrine tumedais rõivais eestlane röövis esmaspäeval Helsingi elavaimal kaubatänaval, Esplanaadil, kullassepaärist 160 briljantsõrmust, mille koguväärtus on ligi poolteist miljonit krooni, kirjutab Õhtuleht.

'Ta seisis rahulikult poenurgas ja ma küsisin, et kas ta soovib midagi,' meenutab Laatukorupoe müüja. ''Ei,' ütles tema. Vaatan niisama.''

Samal ajal poes olnus soomlane küsis näha kõige kallimaid sõrmuseid. 'Mees vaatas paari neist, vangutas pead ja hakkas välja minema,' räägib müüja. 'Hakkasin aluseid vitriini tagasi panema, kui niisama vaadanud kõhetu mees tormas ligi, lasi mulle pisargaasi näkku, rabas sõrmused koos alusega ja pistis jooksu.'

Soomlasest mees ei teinud katsetki röövlit kinni pidada. Tegi põgenevale pätile lahkelt uksegi lahti, et too paremini sõrmustega läbi mahuks.

Politsei jõudis kohale nii kiiresti, et eestlasest röövlile ukse avanud soomlane polnud veel kaugele jõudnud. Samas poes pandi tal käed raudu. Tuli välja, et soomlane on varem karistatud ja eestlasega oli tal läinud aastal samalaadne kuritegu käsil.Politseiameti pressiesindaja kinnitas, et andmed röövli kohta on Eestisse jõudnud ja mehe otsimisega tegeldakse.

Helsingis võib hea õnne korral nüüd tänavalt briljantsõrmuseid leida. Soomlased oletavad, et sõrmustealusega põgenenud eestlane pillas kindlasti mõne kogemata maha.

Hetkel kuum