Kadi Heinsalu • 21. juuni 2000 kell 15:13

Välisminister osaleb Läänemeremaade Nõukogu välisministrite kohtumisel

Täna ja homme viibib välisminister Toomas Hendrik Ilves Norras Bergenis, kus ta osaleb Läänemeremaade Nõukogu (LMN) välisministrite kohtumisel.

Välisminister Ilvesel oli täna kohtumine ka oma Norra kolleegi ThorbjornJaglandiga, kellega kõneldi kahe riigi vahelistest suhetest, Eesti pürgimustest Euroopa Liitu ja NATOsse. Jaglandi sõnul võib Eesti arvestada Norra toetusega liitumisprotsessis.

Välisministrid arutavad oma kohtumisel LMNi edasisi koostööperspektiive, ELiPõhjadimensiooniga seonduvaid küsimusi, inimestevaheliste kontaktidetihendamise võimalusi ning süvendatud koostööd infotehnoloogia vallas.Kohtumise päevakavas on ka LMNi voliniku mandaadi muutmine, samutieuroteaduskonna avamine Kaliningradi ülikoolis.

Välisminister Ilvese sõnul tuleb 'sarnaselt e-Euroopa initsiatiivilemoodustada infotehnoloogia arengukava ka Läänemereregioonis. Vastavategevusplaani väljatöötamine peab olema Eesti ja Soome spetsialistidejuhitud infotehnoloogia grupi esimene töö,' rõhutas välisminister. Eestil onsiin liidriroll riigina, mis nappide vahenditega on jõudnud Euroopa tippukuuluvate hulka.

Hetkel kuum