28. juuni 2000 kell 6:35

Arstid ei taha haiglate muutmist aktsiaseltsiks

Kohtla-Järve haigla ja Ahtmes asuva Puru haigla arstid on vastu linnavõimude kavale moodustada neljast haiglast ühine aktsiaselts, kirjutab Eesti Päevaleht.

Arstid kardavad, et aktsionärid hakkavad raviasutustest dividendide näol raha välja võtma. 'Aktsiaseltsi eesmärk on teenida tulu, muidu poleks see aktsiaselts,' ütles Kohtla-Järve haigla peaarsti asetäitja Jozhef Petenko. Ka Puru haigla peaarst Tõnis Tuisk ütles, et aktsiaseltsi moodustamise puhul jääb raviteenuste jaoks raha senisest vähemaks. 'Haiglate muutmist aktsiaseltsideks võivad lubada rikkad riigid, aga sealgi, näiteks Hollandis, on see keelatud,' ütles Tuisk.

Kohtla-Järve linnavolikogu esimees Valeri Korb ütles eile Puru haigla arstidega kohtudes, et haiglad kuuluvad linnale ning volikogul on õigus nende omandivormi üle otsustada. Korbi sõnul pole aktsiaseltsi moodustamine veel kindel. Teine võimalus on moodustada haiglatest sihtasutus.

Hetkel kuum