28. juuni 2000 kell 6:35

Valitsuse suvi täis vaidlust eelarve üle

Valitsus pole senini suutnud kokku leppida tuleva aasta riigieelarve eelistustes ja alustab tõsisema rahajagamise vaidlusega alles juulis, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Praegu valitseb suhteline vaikus. Läbirääkimised ja ministeeriumide vahelised kooskõlastused algavad juulis,' ütles rahandusministeeriumi nõunik Daniel Vaarik. Valitsus on samas kinnitanud eelarvestrateegia aastateks 2001-2004 ja järgmise aasta riigieelarve põhimõttelise suuruse.

Tuleva aasta eelarve maht jääb 29 miljardi krooni piiri, mis on vaid pool miljardit krooni enam kui tänavu. See seab valitsusele kindlad piirid ette. 'Vaielda tuleb palju, sest ministeeriumide soovid on suuremad kui reaalsed võimalused,' lausus Vaarik.

Eelarvet hakkab valitsus esimest korda arutama 1. augusti kabinetiistungil. 'Kõik põhilised arutelud peavad augustis läbi saama, et ajagraafikus olla,' ütles riigikogu rahanduskomisjoni esimees Kalle Jürgenson.

Hetkel kuum