20. juuli 2000 kell 8:15

Saadaval kümneid miljoneid kroone infotehnika abiraha

Euroopa Komisjon kuulutas täna välja projektikonkursi uuenduslike infotehnoloogia alaste lahenduste toetamiseks, mitmed Eesti ettevõtted on selle programmi raames saanud kümnete miljonite kroonide ulatuses toetust, kirjutab Eesti Päevaleht.

'See on Euroopa Liidu abiprogramm, mille mõte on selles, et muuta Euroopa infotehnoloogia konkurentsivõimelisemaks võrreldes USA omaga,' ütles Euroopa Komisjoni Infoühiskonna Tehnoloogiate programmi Eesti esindaja Marek Tiits.

Täna alanud projektikonkursiks oodatakse avaldusi kuni 31. oktoobrini, kokku toetatakse üle Euroopa infotehnolooge 7 miljardi krooniga.

Eelmiselt konkursilt sai raha valitsuse ja koolide internetiühenduse ja Eesti domeenide registreerimise eest vastutav ettevõte Eenet.

'Raha taotlemisele kulus poolteist aastat, kuid olime kogu aeg kindlad, et ilma me ei jää,' selgitas Eeneti direktor Mihkel Kraav. Eenet sai raha selleks, et ühendada Eesti akadeemiline andmesidevõrk ülejäänud Euroopaga ning suurendada selle kiirust.

Hetkel kuum