Jaga lugu:

Finantsturgudel mure Jaapani pärast

Samal ajal kui maailma kaheksa rikkaima riigi pead pidasid oma koosolekut Jaapanis ja tõdesid, et maailma majandus saavutab tänavu läbi aegade tugevaima kasvu, ilmutasid Jaapani finantsturud riigi majanduse pärast muret.

Hiljutine suure kaubamajadeketi Sogo krahh on pannud analüütikud muretsema, et selliseid üllatusi võib veelgi tulla. Ka Jaapani keskpanga otsus mitte tõsta intressimäärasid, jättes need nulltasemele, on analüütikute arvates märk, et ka keskpank näeb silmapiiril ohtusid.

Kõige selle tulemusel nõrgenes Jaapani jeen reedel dollari vastu kahe viimase kuu madalaimale tasemele, ligi 109 USD/JPY. Euro suhtes kaotas jeen reedese päevaga 1,54%, jõudes ligi 102 EUR/JPY tasemele.

Analüütikute hinnangul räägivad viimased märgid Jaapani majanduse suhteliselt nõrgast seisust ja tõenäoliselt tugevneb dollar jeeni suhtes veelgi.

Jaga lugu:
Hetkel kuum