22. august 2000 kell 7:46

Seitsme kuu tööstustoodangu müük kasvas 11%

Tänavu seitsme kuuga müüsid tööstusettevõtted 11% rohkem toodangut kui 1999. aasta samal ajavahemikul, töötlevas tööstuses 14% rohkem, teatas statistikaamet.

Eesti tööstusettevõtted müüsid 2000. aasta juulis 9% rohkem toodangut kui eelmise aasta juulis, teatab Statistikaamet.

Toodangu müük suurenes juulis võrreldes 1999. aasta juuliga kõigis töötleva tööstuse harudes peale toiduainete ja jookide, kontorimasinate ja arvutite, elektrimasinate ja -aparaatide ning mööbli ja muude tööstuskaupade tootmise ja trükinduse.

Töötleva tööstuse keskmisest enam suurenes toodangu müük tekstiilitööstuses, paberi- ja pabertoodete, kemikaalide ja keemiatoodete, kummi- ja plasttoodete, metalltoodete, masinate ja seadmete, raadio-, televisiooni- ja sideseadmete, täppisinstrumentide, mootorsõidukite, haagiste ja poolhaagiste ning muude transpordivahendite tootmises.

Toodangu müük hõlmab Eesti tööstusettevõtete toodangu müügi nii kodumaisele turule kui ka ekspordiks.

Hetkel kuum