Ülo Toomsalu • 13. september 2000 kell 6:02

Tallinna transpordikaardi konkursil kahtlusevari

Riigihangete amet pikendas Tallinna ühistranspordi maksekaardi hankekonkursi tähtaega, sest konkursil osalev firma süüdistab võidu mängimist konkurendile, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Konkursitingimusi lugedes pole mingit kahtlust, et eelistatakse kindlat firmat, sest Tallinnale tahetakse osta liialt kallist ja põhjendamatult kõrgetasemelist kiipkaarti,' lausus riigihankekonkurssi tingimused vaidlustanud RTT ASi tegevdirektor Ain Aitsam.

Aitsam viitab protestis, et Tallinna transpordiameti koostatud konkursitingimuste kohaselt soovib linn 16kilobaidise mälumahuga kaarti. Sellele tingimusele vastavad senitoodetavatest kaartidest vaid Soome firma SETEC OY kaardid. SETEC OY on Tallinna-projektis andnud kaardi kasutamisõiguse Soome firmale Tieto Enator, kes maksekaardi konkursil on RTT ASi konkurent.

Aitsami sõnul pole ühistranspordi maksekaardile nii suurt mälumahtu vaja, piisab kaheksabaidilisest mälumahust. Samuti on soomlaste kaart 4-5 korda kallim tegelikult majaminevast. 'Teiste sõnadega soovib linn soetada Opeli asemel Jaguari,' lausus Aitsam.

Riigihankekonkursi tähtaega kuu võrra pikendanud riigihankeameti asetäitja Tom Allikvee sõnul ei oska ta kommenteerida, kas Aitsami kriitika transpordiameti kohta on paikapidav. 'Selle hindamisega tegeleb transpordiamet ning võimalik, et nad korrigeerivad tingimusi,' lausus Allikvee.

Hetkel kuum