Kaido Einama • 15. september 2000 kell 10:27

Remondi tase korteri müügihinda ei kergita

Umbes seitsmel juhul kümnest ei too remont enne müüki soovitud hinnavõitu, kirjutab ERI Kinnisvara turundusjuht Tiivi Püvi esmaspäevase Äripäeva kinnisvararubriigis.

Hoolas remontimine võib end ära tasuda vaid vanalinna korterites, soovitab ta, ja sedagi vaid juhul, kui on oskuslikult esile toodud maja või korteri ajaloolist omapära. Kui vanalinna turul liigub ringi klient, kes on tõeliselt hea asja eest nõus ka rohkem maksma, siis mägedele korterit ostev klient on suhteliselt hinnatundlik. Samas on müügieelne remontimine ka vanalinnas suhteliselt riskantne, kuna raske on ette näha potentsiaalse kliendi soove (värvite seina valgeks, kuid klient eelistab hoopis roosat). Magalates on üsna suur tõenäosus, et enne müüki tehtud remondiga kaotab müüja raha.

Küll aga on oluline korterit müües selle puhtuse eest hoolitsemine. Kui maakler tuleb kliendiga korterit vaatama, siis peab see olema puhas ja omaniku isiklikud asjad ei tohiks kõikjal vedeleda. Tähtis on ka trepikoja puhtus.

Hetkel kuum