29. september 2000 kell 13:14

Mõis: koonderakondlastest Peeter Lepp ja Juhan Hindov jäävad ametisse

Täna hommikul kogunenud Tallinna koalitsiooninõukogu otsustas erinevalt varasemast kolme Koonderakonda kuuluva linnaametniku vallandamisest oma ametisse jätta volikogu aseesimehe Peeter Lepa ja Kristiine linnaosa vanema Juhan Hindovi. 'Jõudsime koalitsiooninõukogus tulemusele, et need mehed jäävad ametisse,' ütles Tallinna linnapea Jüri Mõis. 'Nad on oma ülesannetega hakkama saanud, arvan, et neid pole vaja vahetada,' lisas ta.

Mõis tõdes, et praegu koalitsiooni mitte kuuluv Koonderakond kaasati pärast valimisi võimuliitu olude sunnil. 'Õige on see, et olime sundseisus, kui tegime kaupa möödunud aasta lõpus,' ütles linnapea. 'Täna saame teha võrdset kaupa, meil pole Koonderakonna vastu mingit ühisvaenu.'

Mõisa sõnul tähendab kokkulepe koalitsioonilepingu jälgimist ning erakondade prioriteetide järgi eelarve koostamist. 'Koonderakonnal on volikogus 2 kohta, nad ei saa loota ka kõikide oma prioriteetide täitmisele,' märkis ta.

Segaste korteritehingute, mis said saatuslikuks ka Botaanikaaia juhi Jüri Oti ning Tallinna Soojuse juhi Elmar Sepa vallandamisotsuse juures, edasine uurimine on Mõisa sõnul linnavalitsuses lõppenud ning mingeid poliitilisi kohtuprotsesse ei tule. 'Edasi praegu ei urgitse, see asi on poliitilisest vaateväljast kadunud,' lisas ta.

Hetkel kuum