Madli Zobel • 4. oktoober 2000 kell 9:57

Homme selguvad Narva HIV-testide tulemused

Neljapäeval saavad teatavaks sajakonna Narvas verd andmas käinud inimese HI-viiruse testide tulemused, mis ilmselt tõstavad oluliselt surmatõve kandjate ametlikku arvu, kirjutab Põhjarannik.

Peagi selguvad ka Sillamäel, Jõhvis ja Kohtla-Järvel kogutud analüüside tulemused.

Suve lõpul teati Narvas kaheksat HI-viiruse juhtu, kuid peale seda, kui pärast sünnitust suri AIDSist põhjustatud ravimatusse kopsupõletikku surnud 17aastane tüdruk, selgitati välja veel 38 viiruse kandjat.

Narva narkomaanide rehabilitatsioonikeskuse konsultant Aleksander Laanemann sõnas, et jõuludeks arvab ta olevat välja selgitatud Narvas 250 viirusekandjat, kes analüüsi tulemused teada saades emotsionaalselt kokku kukuvad.

Hetkel kuum