• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nokia aktsia noolena üles

  Helsingi börsi avanedes hüppas Nokia aktsia 17 41,89 euro tasemele, kui firma teatas, et kolmandas kvartalis kasvas maksustamiseelne kasum 42 1,34 miljardile eurole (21 mld EEK) ning müügikäive 50 5,04 miljardile eurole (78,9 mld EEK).
  Pärastlõunaks oli aktsia kerkinud juba 23.
  Nokia tuli raportiga välja nädal varem, et tuua numbrid turule võimalikult kiiresti. Nii loodeti hajutada tehnoloogiasektori äärmist ebakindlust, mis aktsiad jo-jo?na saagima on pannud. Täna avaldab majandustulemused Rootsi Ericsson.
  Eelnenud päevadel kukkus Nokia aktsia nagu kivi, kolmapäeval ühel hetkel 13, kuna turgudel levisid kartused, et mobiiltelefonide turg on stagneerumas ja sektori kasumimarginaalid kahanemas.
  Kolmapäeval andis Saksa Dresdner Bank investoritele soovituse vähendada portfellis Nokia aktsiate osakaalu ning USA First Union asendas tugeva ostusoovituse tavalise ostusoovitusega.
  Nokia kontserni juht Jorma Ollila oli aga eile tööstusharu kasvuväljavaadete osas jätkuvalt optimistlik. Mobiiltelefonide osas, mis moodustab kontserni tegevusest 72, kasvas kasum 42 1,07 miljardile eurole.
  ?Meie prognoos turu arengu fundamentaalnäitajate osas on endine: aastal 2000 ulatub mobiiltelefonide müük üle 400 miljoni, aastaks 2002 on mobiilikasutajate arv kasvanud ühele miljardile,? ütles Ollila. ?2001. a hindame mobiiltelefonide turu mahuks 550 miljonit telefoni.?
  Nädalapäevad tagasi raputas turge Nokia konkurendi Motorola hoiatus, et maailmaturul on nõudlus mobiiltelefonide järgi aeglustumas.
  Ollila ütles, et Nokia on kolmandas kvartalis suurendanud turuosa nii mobiiltelefonide kui mobiilside infrastruktuuri osas. Samuti on firma üle saanud probleemidest, mis varem lükkasid edasi uute toodete turulejõudmist.
  Sellega on firmal neljandaks kvartaliks väga head väljavaated. ?Usume, et tulu aktsia kohta tuleb rekordiline,? ütles Ollila.
  Aasta esimese üheksa kuuga ulatus Nokia maksustamiseelne kasum 4,09 miljardile eurole võrreldes 2,572 miljardi euroga aasta tagasi. Müük kasvas 57 21,09 miljardile eurole.
  Enim kasvas Nokia telefonide müük Euroopas, mis on firma suurim turg. Müük kasvas ka Aasias. Nokia hinnangul kasutab mobiiltelefoni juba 10 maa elanikkonnast, aasta lõpuks peaks kasutajate arv tõusma 700 miljonile.
  Kolmandas kvartalis on Nokial õnnestunud suurendada ka uute mudelite tootmist ? nii Nokia 6210 kui 3310 mudelit on üksi septembris müüdud ligi 2 miljonit, teatas Nokia.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.