• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sephia kosus klassi võrra

  Pariisis esitletud uus Kia Sephia hakkab kuuluma senise väikekeskklassi asemel keskklassi, samuti on veidi esinduslikum Claruse järeltulija Magentis.
  Eestis väga populaarne väikekeskauto Kia Sephia järeltulija Sephia II pikkus ulatub üle 4,5 meetri, andes talle täieliku õiguse kuuluda keskautode sekka. Auto saab olema koguni
  9 sentimeetrit pikem kui konkureeriv keskauto Hyundai Lantra ja 5 sentimeetrit pikem sama klassi Daewoo Nubirast. Sephia II teljevahe on suurenenud 2560 millimeetrini. Tõsi küll, Jaapani või Euroopa keskklassi autodele jääb Sephia II teljevahe poolest küll alla, samas aga on ta näiteks pikem kui Opel Vectra ja laiem kui Mazda 626 või Toyota Avensis.
  Sellele vaatamata ei jää Eesti enim ostetud väikekeskklass Kia poolt esindamata. Juba kuu aja pärast saabub müügile uus Kia Rio, mis hakkab senise Sephia asemel pakkuma konkurentsi Hyundai Accentile ja Daewoo Lanosele. Samuti jõuab müügile Kia Magentist, mis asendab pool aastat tagasi tootmisest maha võetud Clarust, kuid on viimasest veelgi suurem.
  Millal täpselt uus Sephia ja Magentis Eestisse jõuavad, ei osanud ASi Kia Auto müügidirektor Sven Litvinov öelda: ?Loodame, et juba selle aasta lõpus, kuid võib juhtuda, et tuleva aasta alguses.?
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
FEB sai konkurendi ostuks loa
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.