Ülo Toomsalu • 20. oktoober 2000 kell 7:24

Viljandil kärbib eelarvest 3,5 miljonit krooni

Et Viljandil jääb tänavu üksikisiku tulumaksust ligi 3,5 miljonit krooni saamata, peab volikogu linna asutuste eelarveid ühe protsendi võrra kärpima, kirjutab Sakala.

Viljandi koolide, lasteaedade ja teiste linna asutuste eelarvete kahandamisega loodab linnavalitsus kokku hoida ligi miljon krooni. 'Seda summat on võimalik kokku hoida, kuid see on raske ja totter,' nentis Viljandi linnapea Peep Aru. 'Totter on see sellepärast, et juba teist aastat ei saa me elada kinnitatud eelarve piirides.'

Kokku tuleb hoida ka linnavalitsusel endal. 'Me oleme telefoniarvetele kavandatust vähem kulutanud ja jätame ära remonte,' tõi Peep Aru näiteid säästmisest.

Asutuste eelarvete kärpimisega säästab linn kokku umbes miljoni. Ligi miljon krooni tuleb linnaeelarve lisalaekumistest ning 800 000 krooni loodavad Viljandi juhid saada maakonna linnadele ja valdadele lubatud eelarvete toetusfondist.

Järgmisel aastal üksikisiku tulumaksust linnaeelarvesse laekuva summa suuruse on omavalitsus seni kinnitanud rahandusministeeriumi prognoosi alusel, kuid juba teist aastat on ministeeriumi ennustatud tulemus tegelikust laekumisest suurem.

Hetkel kuum