Ülo Toomsalu • 23. oktoober 2000 kell 6:39

Pärnu laevaõnnetus lõppes õnnelikult

Pärnu sadamas reede õhtul laevateelt välja sõitnud ja jõepõhja kinni jäänud Läti puksiir saadi põhjast lahti laupäeval kella poole nelja ajal, õnnetuses keegi vigastada ei saanud, ka ei tekitatud kahju keskkonnale, kirjutab Postimees.

Suurt palgipraami vedanud puksiir kaalub meremeeste hinnangul üle 300 tonni, puksiiri järel olnud praam kaalus umbes 4000 tonni.

'Puksiir sõitis peaaegu vastu läänepoolset muuli, jäädes sinna savipõhja kinni. Nähtavasti oli midagi rooliga viga,' rääkis laupäeval eluaegne meremees, aktsiaseltsi Pärnu Sadam nõukogu liige Arno Kask.

Kase hinnangul võis õnnetus juhtuda nii, et kui puksiir juba kanali serva puutus, tuli praam hooga tagant peale ja surus ta kaugele savisse, nii et muulist jäi puudu vaid mõni meeter.

Hetkel kuum