Madli Zobel • 25. oktoober 2000 kell 11:59

Maamajanduse euroabimiljonid said rohelise tee

Euroopa Komisjoni põllumajanduse ja maaelu komitee (STAR komitee) kiitis eile Brüsselis toimunud istungil ühehäälselt heaks Eesti maaelu arengukava (MAK), teatas põllumajandusministeeriumi pressiesindaja.

See otsus avas tee Euroopa abimiljonitele.

MAK on alusdokument EL kandidaatriikide maaelu ja põllumajandust toetava eriprogrammi SAPARD rakendamiseks. Istungil toimunud arutelul tunnistas STAR komitee Eesti maaelu arengukava kvaliteetseks, rõhutades, et MAKis on esitatud selge strateegia ning konkreetsed meetmed probleemide lahendamiseks.

Samas arutleti selle üle, kas Eestile kui väiksele ja suhteliselt edukale riigile on SAPARDI raames eraldatud summa piisav kõigi MAKis püstitatud eesmärkide elluviimiseks.

Eesti delegatsiooni juhtis Brüsselis põllumajandusministeeriumi asekantsler Toomas Kevvai.

Hetkel kuum