2. november 2000 kell 22:00

28. oktoober ? 3. november 1995

Novembri lõpus tulevad Eestisse USA firma Northern States Power (NSP) esindajad, et tutvuda põhjalikult RE Eesti Energia ja Narvas asuvate elektrijaamade olukorraga. NSP tunneb huvi Eesti Energiasse investeerimise ja ettevõtte aktsiate ostmise vastu.

?Eesti Energia on Eesti jaoks liiga tähtis ettevõte, et see tervenisti maha müüa, aga on mõned Eesti Energia osad, mille aktsiaid võiks müüa,? ütles Eesti Energia haldusnõukogu esimees Arvo Niitenberg. Ta lisas, et kui pannakse müüki näiteks elektrijaamade aktsiad, siis on ameeriklased arvatavasti huvitatud ka nende ostmisest.

Hetkeseis: Narva Elektrijaamade ameeriklastele müümise epopöa jätkub tänaseni. Nüüd on lõpuks asi jõudmas siiski sinnamaani, et osalus elektrijaamades siiski müüakse ameerika firmale NRG Energy.

Peatselt sotsiaalministri kohale naasev Toomas Vilosius on arvamusel, et Eesti ei vaja sundpensionikindlustust. Iga kodanik peab oma tuleviku eest ise vastutama. Riik kindlustab kõigile rahvapensioni. Reformierakonna sotsiaalministri kandidaadi sõnul peab Eesti pensionisüsteem edaspidi hakkama koosnema kahest osast: rahvapensionist, mis kogutakse kodanikelt solidaarsusprintsiibi alusel ja vabatahtlikust pensionikindlustusest, mille kodanik ise sõlmib kindlustusseltsiga.

Hetkel kuum