Kaido Einama • 7. november 2000 kell 8:34

IBM disainis ehtena kantava mobiiltelefoni

IBMi uus mobiiltelefoni prototüüp koosneb sõrmusest, kaelakeest, kõrvarõngastest ja käekellast.

Kuid need pole tavalised ehted, vaid iga ese on täis kõrgtehnoloogiat, mis lubab helistada ja vastu võtta telefonikõnesid, pidada sidet arvutiga, kasutada ajaplaneerijat ja muid moodsa mobiiltelefoni lisavõimalusi.

Nn kantava telefoni kõnemärguanne ei pea olema tähelepanu äratav helin. Vaikses olekus hakkab kõne saabudes plinkima sõrmuse juveel. Helistaja number ilmub samal ajal käekella ekraanile. Kõne saab vastu võtta vajutades kellanuppu ja rääkijat kuuleb kõrvarõngastesse paigutatud kuularitest. Mikrofon, millesse rääkida, asub kaelakees.

Toodet ei saa veel osta, kuid IBMi kantava infotehnoloogia osakond Californias on valmis esimesi prototüüpe juba eksponeerima. Toode on mõeldud jätkuks IBMi arendatavale Bluetooth tehnoloogiale ja selle rakendustele. Bluetooth tehnoloogia võimaldab erinevatel seadmetel omavahel lähiraadiuses suhelda.

Hetkel kuum