• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinn müüb majavalitsused

  Tallinna uue koalitsioonileppe kohaselt hakatakse arutama, kas kinnisvarahooldusfirmad müüa üksikult või pakettide kaupa. Esimene arutelu toimub reedel.
  Rahva Valiku fraktsiooni esimees, Tallinna linnavolikogu liige Jevgeni Tomberg tunnistas, et koalitsioonileppesse lisatud majavalitsuste üksikult müügi võimalusega arvestamise punkt oli üks tingimus, tänu millele koalitsioon võimuvõitluses püsima jäi.
  ?Võimaluse korral tasub müüa ühekaupa, vajadusel ka 2-3kaupa,? ütles ta. Tombergi sõnul on ühekaupa kinnisvarahooldusfirmade müümine vajalik, et ei tekiks uut monopoli. Ta leidis, et need, kes soovivad osta ühte suurt ja edukat kinnisvarahooldusfirmat, ei peaks paketiga kaasa saama teisi kahjumis firmasid.
  ?Iga konkreetne situatsioon tuleb üksikult läbi vaadata,? sõnas ta. Tomberg kinnitas samas, et tema jutul pole käinud ühtegi ärimeest, kes sooviks mingit konkreetset majavalitsust osta. Ta lisas, et loodetavasti müüakse majavalitsused järgmise aasta jooksul.
  Tallinna abilinnapea, isamaaliitlase Heiki Kivimaa sõnul kaitseb linnavalitsus koalitsiooni ees varem ettevalmistatud versiooni, et valitused müüdaks kolme paketina, igas paketis neli majavalitsust.
  Tallinna linnavolikogu esimees Rein Voog lausus, et hetkel tal veel seisukohta pole, kas müüa valitsused eraldi või pakettidena. ?Kuulame ära mõlema poole argumendid,? kinnitas ta.
  Kuna koalitsioonileppes on kirjas ?kaalume kinnisvarahooldusettevõtete erastamist ühekaupa,? siis pole kindel, kas Rahva Valikul õnnestub oma tahe läbi suruda.
  7500 korterit hooldava Pae Kinnisvarahalduse ASi juhataja Aare Rannit ütles, et kogu kinnisvarahooldusfirmade müügiidee on vale.
  ?Kujutage, mis juhtub, milline hinnatõus tuleks, praegugi inimesed nutavad, et raha pole,? lausus Rannit. ?See oleks täielik kaos,? lisas ta. ?Esialgu võiks proovida müüa mõne väiksema ja vaadata umbes aasta, mis juhtub,? leidis ta. ?Paar kuud tagasi pani linn ametisse direktori, kes peaks tegelema elamumajandusega, kujutad ette, ta pole siin ennast isegi tutvustamas käinud, ma ei tea isegi tema nime.?
  Ranniti sõnul tegelikult linnaelanike probleemid kedagi ei huvita. ?Meie käest pole keegi midagi küsinud, lihtsalt on öeldud, et müüme teid maha ja kõik,? ütles Rannit.
  ASi Kristiine Kinnisvarahaldus juhatuse liige Margus Pettai leidis, et majavalitsuste müük on õige samm, sest siis lõpeks juhtide või poliitikute isiklikest huvidest lähtuvad ärakasutamised elamumajanduses.
  ?Ühekaupa müügiga lõikab aga linn endale näppu,? sõnas Pettai. ?Kui ostetakse paketina, siis on suurem vastutus,? lisas ta.
  Kinnisvarafirma Ober Haus tegevdirektori Hindrek Leppsalu sõnul ei tohiks majavalitsuste müügiga mingit hinnatõusu kaasneda. ?Lõpevad ainult arusaamatused, miks kõik maksavad igakuist remonditasu, kuid osa maju on remontimata,? ütles ta.
  Mitmeid linnaosades tegutsevaid hooldusfirmasid on ajakirjanduses pidevalt süüdistatud raha kantimises.
  Enamlevinud petuskeemiks peetakse juhtkonna kontrolli all olevatele firmadele tellimuste kätte mängimist, mille eest viimased küsivad pärast tellimuse rahuldamist märksa kõrgemat hinda, kui konkurendid esialgu pakkusid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
S&P 500 aktsiaindeks tõusis uude ajaloolisse tippu
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Selgusid aasta töösturi nominendid
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.