• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pensionärid tulevad Toompeale meelt avaldama

  Pensionid ei tõuse ka järgmisel aastal, sest sotsiaalmaksu laekub liiga vähe. Valitsus lubab pensioni märgatavalt tõsta alles aastaks 2002, kirjutab Maaleht.

  'Vanaduspensioni suhe keskmisesse netopalka on pärast viimaseid parlamendivalimisi langenud 45,2 protsendilt 40,6 protsendile ning langeb 2001. aastal 37,3 protsendile,' kinnitas Eestimaa Rahvaliit oma pressiteates.
  Elekter, transport, sideteenused, ravimid, toiduained, toasoe ning muu esmatarvilik jätkavad aga kallinemist.
  Juhtimaks valitsuse ja seaduseandja tähelepanu tekkinud vastuvõetamatule olukorrale, kutsuvad Eesti Pensionäride Ühendus, Eesti Pensionäride Liit ja Eestimaa Rahvaliidu juhatus pensionäre 6. detsembril kell 13 Toompeale piketeerima.
  'Pensionid võiksid tõusta, kui me maksaksime paremini sotsiaalmaksu,' nentis rahandusministeeriumi nõunik Daniel Vaarik. 'Mida vähem makstakse ümbrikupalkasid, seda rohkem on lootust pensione tõsta.'
  Pensionäride organisatsioonid taotlevad oma nõudmistes, mis piketi ajal Riigikogule ning valitsusele edastatakse, et järgmise aasta eelarves seataks pensionide suurenemine sõltuvusse keskmisest palgast ja tarbijahinnaindeksist.
  Samuti soovivad nad, et toimetulekupiir tõstetaks vähemalt 800 kroonini ning seadustataks pensionide ülevaatamine kaks korda aastas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: hüvasti, administraator ja garderoobitädi!
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Riigikohus muutis kevadel vastutuse põhimõtteid kortermajade veetorude purunemisel
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.