Romet Kreek • 19. november 2000 kell 22:00

Suure käibega vaikne börsipäev

Reedene kauplemispäev börsil oli suure käibega ? 38 mln krooni, tehinguid sooritati 154. Äripäeva indeks tõusis 0,35 450,85 punktile.

Põhinimekirja ainsaks tõusjaks oli 2,99 Norma aktsia, mis sulgus 51,60 krooni tasemel 3,5 mln kroonise käibe juures. Paistab, et välismaine müügihuvi nagu ka optsioonireede sai positiivselt mööda.

Teised põhinimekirja aktsiad sulgusid muutumatult võrreldes neljapäevaste sulgumishindadega. Suure osa reedese päeva käibesse andis Hansapank oma 28,6 mln kroonise käibega, aktsia hind sulgus taas 140 krooni tasemel. Kaks tehingut paelusid oma suurusega tähelepanu ? 50 000 ja 65 000 aktsiaga tehingut. Ka Telekom vabanes müügisurvest ? sulgudes 95,50 kroonil 4,45 mln kroonise käibega.

Vähelikviidne XXL.EE aktsia leidis taas üle pika aja kauplemist ? aktsia langes 39,66 7 kroonile ühes väikesemahulises 8428kroonises tehingus.

Erastamisväärtpaber ei saa langust pidama ? reedel kaotas EVP taas 1,13 0,7010 kroonile 2,9 mln kroonise käibega.

Klementi tegi teatavaks oma majandustulemused ? 9 kuu lõikes ollakse jätkuvalt kahanevas kahjumis 0,4 mln krooniga, kolmas kvartal oli firmal hea ? kasumit teeniti 4,2 mln krooni, mis sisaldas erakorralist 0,3 mln kroonist kasumit. Firma 9 kuu käive kasvas võrreldes mullusega 10.

Neljapäeva õhtul teatas Pro Kapital nõukogu otsusest, mis mõjutab oluliselt firma käekäiku. Lisanimekirjas olevad Pro Kapitali vahetusvõlakirjad plaanitakse tagasi osta, mis mõjub aktsia väärtusele hästi, kasutades selleks Kristiine Keskuse müügist laekuvat raha. Samas plaanib firma emiteerida Itaalias eurovõlakirju või kasutada soodsaid krediidivõimalusi omandamaks võimalikku osalust Riias rajatavas kaubanduskeskuses ning Domina võimalikeks hotelliostudeks Itaalias.

Hetkel kuum