• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maailmaturu melanhoolia kaja

  Nasdaqi teisipäevane langus kandus Aasia ja Euroopa turgude kaudu kolmapäeval ka Eesti aktsiaturule. Päevakäive ulatus 24,75 mln kroonile, tehinguid tehti 111. Äripäeva indeks langes 0,57 protsenti 446,76 punktile.
  Kolmapäevane kauplemine börsil põhines neljal vaalal ehk väärtpaberil, mis andsid päevakäibesse enam kui 5 mln kroonise panuse.
  Suurima käibega oli eile Eesti Telekomi aktsia, mille hind langes 2,09 protsenti 93,50 kroonile 6,36 mln kroonise käibe juures.
  Hansapanga aktsia kaotas 0,72 protsenti, lõpetades kauplemispäeva 137 kroonil 5,96 mln kroonise käibe juures.
  Erastamisväärtpaber langes veidi, 0,31 protsenti 0,6330 kroonile 5,46 mln kroonise käibe juures.
  Norma aktsia oli ainus tõusev ?vaal?. Norma aktsia kallines 0,64 protsenti 47 kroonile 5,06 mln kroonisel käibel.
  Ühispanga aktsiat kaubeldi pea miljoni kroonisel käibel, ilma et see aktsia hinda mõjutanud oleks.
  Üleeile majandustulemused avaldanud Saku Õlletehas, mille väljavaadet Ühispank alandas, langes eile väikese 0,3 mln kroonise käibe juures vaevumärgatavad 0,17 protsenti 60 kroonile. Harju Elektri aktsia langes 1,19 protsenti 41,50 kroonile 0,35 mln kroonise käibega.
  Suurima protsentuaalse muutusega aktsia ? Tallinna Farmaatsiatehas ? langes 14,89 protsenti olematu 823,45kroonise käibe juures.
  Meie aktsiaturg jääb seotuks USAs toimuvaga Põhjamaade aktsiaturgude kaudu. Makromajanduse numbrid võivad hakata lähiajal Eesti aktsiaturgu mõjutama. USA avaldas eile oma majanduskasvu numbrid, meil on samalaadset infot oodata 6. detsembril. See on üheks indikaatoriks, mis näitab kas majanduskasv on suutnud säilitada vähemalt senist tempot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
National Geographic muudab Eestis oma ilmumise põhimõtteid
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Putin käskis venelastel minna nädalaks palgalisele puhkusele
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.