• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sõrmejäljelugeja sobib nüüd ka sülearvuti sissepääsukaitseks

  USAs juhtivaks biomeetriliste seadmete tootjaks tõusnud DigitalPersona sõrmejälje tuvastamise süsteem UareU Pro asendab turvaliselt võrku sisselogimise, internetipanga, e-poodide või ükskõik millise sisselogimist nõudva elektroonilise teenuse juures salasõna ja võimaldab isiku tuvastada sõrmejälje abil.
  Piisab vaid ühest vajutusest sensorile ja hetkega võib avada nii salastatud failikataloogid, programmid kui interneti rakendused. Veebilehitseja saab sisestada salasõna nõudvatel leheküljel salasõnad ise, kui on saanud kinnituse sõrmejälje tuvastajalt isiku vastavuse kohta. Salasõnu pole enam vaja regulaarselt muuta ja karta, et need satuks võõraste kätte.
  Arvuti kuvaril olevat informatsiooni varjab sõrmejäljelugejaga kaasas olev screensaver ehk ekraanikaitse, mida on võimalik eemaldada vaid sõrmejäljega isiku tuvastamise abil.
  Loomulikult on kaitstud ja salastatud ka kasutajate sõrmejäljekoodide andmebaas ning infovahetus sensori ja tööjaama või serveri vahel. Sensorseadmes moodustatud sõrmejälje matemaatiline kood salastatakse alati enne selle edastamist, mis välistab ?pealtkuulamise?.
  Sõrmejälje kujutist ei jäädvustata, matemaatilise koodi järgi pole ka võimalik sõrmejälje kujutist taastada.
  Märgusõnadest loobumine ja biomeetria kasutamine võimaldab kokku hoida kuni 40 protsenti võrguadministraatorite tööajast.
  Comdex 2000-l tutvusti ka DigitalPersona internetile mõeldud rakendust UareU Online, mis võimaldab osutada avaliku võtme infrastruktuuril põhinevat sõrmejälje tuvastamise teenust internetis.
  See võimaldab ka digitaalallkirja muuta ülilihtsaks, lubades dokumente signeerida näiteks pöidlavajutusega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
National Geographic muudab Eestis oma ilmumise põhimõtteid
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Putin käskis venelastel minna nädalaks palgalisele puhkusele
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.