Kaido Einama • 29. november 2000 kell 22:00

Sõrmejäljelugeja sobib nüüd ka sülearvuti sissepääsukaitseks

USAs juhtivaks biomeetriliste seadmete tootjaks tõusnud DigitalPersona sõrmejälje tuvastamise süsteem UareU Pro asendab turvaliselt võrku sisselogimise, internetipanga, e-poodide või ükskõik millise sisselogimist nõudva elektroonilise teenuse juures salasõna ja võimaldab isiku tuvastada sõrmejälje abil.

Piisab vaid ühest vajutusest sensorile ja hetkega võib avada nii salastatud failikataloogid, programmid kui interneti rakendused. Veebilehitseja saab sisestada salasõna nõudvatel leheküljel salasõnad ise, kui on saanud kinnituse sõrmejälje tuvastajalt isiku vastavuse kohta. Salasõnu pole enam vaja regulaarselt muuta ja karta, et need satuks võõraste kätte.

Arvuti kuvaril olevat informatsiooni varjab sõrmejäljelugejaga kaasas olev screensaver ehk ekraanikaitse, mida on võimalik eemaldada vaid sõrmejäljega isiku tuvastamise abil.

Loomulikult on kaitstud ja salastatud ka kasutajate sõrmejäljekoodide andmebaas ning infovahetus sensori ja tööjaama või serveri vahel. Sensorseadmes moodustatud sõrmejälje matemaatiline kood salastatakse alati enne selle edastamist, mis välistab ?pealtkuulamise?.

Sõrmejälje kujutist ei jäädvustata, matemaatilise koodi järgi pole ka võimalik sõrmejälje kujutist taastada.

Märgusõnadest loobumine ja biomeetria kasutamine võimaldab kokku hoida kuni 40 protsenti võrguadministraatorite tööajast.

Comdex 2000-l tutvusti ka DigitalPersona internetile mõeldud rakendust UareU Online, mis võimaldab osutada avaliku võtme infrastruktuuril põhinevat sõrmejälje tuvastamise teenust internetis.

See võimaldab ka digitaalallkirja muuta ülilihtsaks, lubades dokumente signeerida näiteks pöidlavajutusega.

Hetkel kuum