Ülo Toomsalu • 1. detsember 2000 kell 6:13

Opositsioon taunib valitsemiskulude kasvamist Tallinnas

Tallinna linnavolikogu opositsiooni hinnangul ei saa nad linna järgmise aasta eelarve vastuvõtmist toetada, sest linna valitsemiskulud kasvavad kolmandiku võrra ning eelarve pole läbipaistev, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Suuresti on tõusnud linnavalitsuse halduskulud, millega me kindlasti ei saa nõus olla,' lausus volikogu keskfraktsiooni esimees Toivo Tootsen. 'Samas on sotsiaalsfäärile häbiväärselt vähe tähelepanu pööratud.'

Tootsen ütles, et tema arvutuste järgi kasvavad linna valitsemiskulud järgmisel aastal kolmandiku võrra. 'Kui tänavu eraldas linn linnakantseleile 52 miljonit, siis järgmisel aastal kavandatakse summa tõsta 81 miljonile,' ütles Tootsen.

Eile volikogus esimesel lugemisel olnud eelarve projekti kohaselt eraldatakse linnakantseleile töötasudeks 21 miljonit, mis on ligi kolm korda suurem summa kui tänavu.

Tootseni sõnul on eelarve muutnud varasemate aastatega võrreldes segasemaks, sest raha jaotatakse abilinnapeade kureeritavate valdkondade järgi. 'Taoline rahajaotamisviis ei anna selget pilti raha kasutamisest,' ütles ta.

Hetkel kuum