• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Koerust tuleb kõige enam hööveldatud saematerjali

  ?Hööveldatud materjal kontrollitakse paindetugevuse järgi ja sorteeritakse vastavalt kvaliteediklassidele,? rääkis Rubli ja lisas, et Soomes ja teistes Põhjamaades on hööveldatud saematerjali tootmine vägagi populaarne.
  Rubli hinnangul hakkab Natural pärast uue tootmishoone valmimist tootma kokku 50 000 m3 hööveldatud saematerjali, millest umbes pool läbib paindetugevuse kontrolli. Rubli kinnitusel on peaaegu kogu aastatoodang juba ette müüdud Islandi ja Inglismaa partneritele.
  Laiendusprojekt läheb Rubli andmeil maksma 40 miljonit krooni. Saetööstuse laiendamine tekitab Koeru juurde paarkümmend töökohta. Naturali praegune saeveski toodab aastas umbes 20 000 m3 saematerjali. Ettevõtte tänavune käive küünib 30 miljoni kroonini.
  Kuigi Rubli sõnul kimbutab ka neid palgipuudus, on neil reserve. ?See toormaterjal, mis seni läheb Islandile otse Venemaalt, hakkab palginappuse korral meie tehases vahepeatust tegema,? ütles Rubli.
  Autor: ÄP Online
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
USA aktsiaturud alustasid nädalat jõudsa tõusuga
USA aktsiaturugude peamised indeksid taastusid täna suuresti möödunud nädala Tänupüha-langusest.
USA aktsiaturugude peamised indeksid taastusid täna suuresti möödunud nädala Tänupüha-langusest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.