13. detsember 2000 kell 22:00

Koerust tuleb kõige enam hööveldatud saematerjali

?Hööveldatud materjal kontrollitakse paindetugevuse järgi ja sorteeritakse vastavalt kvaliteediklassidele,? rääkis Rubli ja lisas, et Soomes ja teistes Põhjamaades on hööveldatud saematerjali tootmine vägagi populaarne.

Rubli hinnangul hakkab Natural pärast uue tootmishoone valmimist tootma kokku 50 000 m3 hööveldatud saematerjali, millest umbes pool läbib paindetugevuse kontrolli. Rubli kinnitusel on peaaegu kogu aastatoodang juba ette müüdud Islandi ja Inglismaa partneritele.

Laiendusprojekt läheb Rubli andmeil maksma 40 miljonit krooni. Saetööstuse laiendamine tekitab Koeru juurde paarkümmend töökohta. Naturali praegune saeveski toodab aastas umbes 20 000 m3 saematerjali. Ettevõtte tänavune käive küünib 30 miljoni kroonini.

Kuigi Rubli sõnul kimbutab ka neid palgipuudus, on neil reserve. ?See toormaterjal, mis seni läheb Islandile otse Venemaalt, hakkab palginappuse korral meie tehases vahepeatust tegema,? ütles Rubli.

Autor: ÄP Online

Hetkel kuum