Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ärid koonduvad internetis

  Võrku on koondunud näiteks automüüjad, kinnisvarafirmad, koolitajad, restoranid? Jaanuaris hakkab tegutsema reisibüroode pakkumiste lehekülg.
  Paar nädalat tagasi avati 21 Eesti suurema kinnisvarafirma pakkumisi vahendav portaal City 24. Ligi miljon krooni maksnud City 24 haldava ASi Kinnisvaraportaal juhataja, kinnisvarafirma Uus Maa omanik Urmas Laur ütleb, et tegu on uue meedia- ja müügikanaliga, mis on mõeldud kinnisvarafirmade abistamiseks. ?Ehitame uut infosüsteemi kinnisvarafirmadele, tegelikult aga taandub kõik kliendile, et teda teenindada kõige mugavamal moel,? räägib Laur.
  Tema hinnangul ei saa kõikide tegevusvaldkondade ettevõtted sarnast projekti käivitada, kuna tarbija ei pruugi sellega kaasa tulla. ?Arvuti ja kinnisvara pole võrreldavad, mul pole vahet, kas ostan Compaqi või Delli arvuti,? põhjendas Laur, miks näiteks arvutiinfot koondava portaali külastatavus ja efektiivsus ei pruugi piisav olla. ?Kinnisvara puhul on iga üksik toode unikaalne, lõpuks klient otsustab. Kui klient tuleb, siis ongi lisaväärtus sündinud, portaalil endal pole mingit lisaväärtust,? selgitab ta.
  Kaks aastat tegutsenud, 22 kasutatud autode müüja imporditud sõidukeid pakkuva autoturg.ee omanik Marko Milius räägib, et võrgulehekülg annab autoostjale võimaluse leida sobiv sõiduk ühest kohast. ?Üksikult kõiki firmasid läbi käia on väga raske, inimesel on oluline osta kindel automark, mitte kindlast autopoest,? ütleb 23aastane Milius, kes 1998. aastal tegi lehekülje seetõttu, et oli vaja leida elatiseteenimisvõimalus. Nüüd tuleb projekt ots otsaga kokku. Miliusel on mõttes projekti laiendamine, järgmise aasta alguses peaks lisaks kasutatud autode pakkumisele olema võimalus leida ka uute sõidukite müüginimekirju, esimene korralik kasum peaks tulema uute suurte investeeringute tõttu alles paari aasta pärast.
  15. jaanuaril hakkab tegutsema esimene reisibüroode pakkumisi koondav lehekülg onlinereisid.ee. Projekti üks eestvedaja Jako Kruuse, kes on juba mõned kuud Rootsi viimase hetke reise Eestisse vahendanud, on optimistlik. Juba paari kuuga loodab ta enam kui kahesajast Eestis tegutsevast reisipakkujast oma hõlma alla saada ligi veerandi, seda küll selle arvel, et kaks esimest kuud on reisinimekirjade ülesriputamine leheküljele tasuta.
  Aasta-paari jooksul peaks projektiga liitunute arv olema 70 ning külastajaid päevas umbes 800. ?Suurem osa käibest peaks tulema ikkagi reklaambännerite müügist,? ei looda Kruuse reisifirmade liitumis-ja kuutasudelt kerget kasu lõigata.
  Suurema osa koondlehekülgi leiavad huvilised aadressilt www.neti.ee/cgi-bin/teema/ARI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Tiit Kolde: iga idee, mis tõstab turvatunnet, on kuldaväärt
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
USA kolmanda kvartali majanduskasv hinnati esialgsest kõrgemaks
USA kolmanda kvartali majanduskasv tuli teise hinnangu järgi kõrgem, kui esialgu hinnati, kuid järgmise aasta majandussurutise riskid on tõusnud, vahendab Reuters.
USA kolmanda kvartali majanduskasv tuli teise hinnangu järgi kõrgem, kui esialgu hinnati, kuid järgmise aasta majandussurutise riskid on tõusnud, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Milrem Robotics saadab Ukrainasse 14 robotsõidukit
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Janek Stalmeister: tarneahela finantseerimise digipööre sünnib Eesti fintech-firmas
Oma varasemas tööelus neli aastat Tallinki juhtinud Janek Stalmeister tegutseb nüüd finantstehnoloogia ettevõttes SupplierPlus ning aitab luua lahendusi tarneahelate finantseerimise digipöördeks nii Eestis kui ka lähiriikides.
Oma varasemas tööelus neli aastat Tallinki juhtinud Janek Stalmeister tegutseb nüüd finantstehnoloogia ettevõttes SupplierPlus ning aitab luua lahendusi tarneahelate finantseerimise digipöördeks nii Eestis kui ka lähiriikides.

Olulisemad lood

Lahkus Tarmeko loonud Olev Nigul
Esmaspäeval, 28. novembril, suri Tartu metsakombinaadi ja Tartu mööblikombinaadi, hilisema Tarmeko grupi pikaaegne juht Olev Nigul, teatas Tartu Postimees.
Esmaspäeval, 28. novembril, suri Tartu metsakombinaadi ja Tartu mööblikombinaadi, hilisema Tarmeko grupi pikaaegne juht Olev Nigul, teatas Tartu Postimees.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.