Sirje Niitra • 20. detsember 2000 kell 12:53

Soome laevafirma hakkab vedama kaupa Eestist Rootsi lõunaossa

Uuest aastast hakkab Rootsi laevafirma V-V LINE pakkuma oma Soome lipu all sõitva laevaga Eesti kaubaomanikele ja veofirmadele võimalust vedada kaupa Stockholmist 270 km lõunapool asuvasse Västerviki linna.

Tõnenäoliselt teeb ropax-tüüpi laev oma esimese reisi Tallinna Kesklinna sadamasse 12. jaanuaril, samal päeval suundub alus ka Rootsi tagasi.

Laev, mis on sertifitseeritud Soomes reisijate veoks, võtab peale 70 treilerit ja samapalju autojuhte. Sellel on kauplus ja baar. Laevafirma siinne esindaja Transocean Eesti OÜ loodab alustada piletite eelmüüki uuele liinile veel selle aasta lõpus.

Üleveo hind on esialgu veel lahtine, kuid firma juht Ülle Lipre lubas, et dumpingut tegema ei hakata. Samas on seni Eesti ja Rootsi vahel kaupa vedanud Hansatee lubanud uuest aastast kümne protsendi suurust hinnatõusu.

Hetkel kuum