5. jaanuar 2001 kell 8:00

Euroopa mobiilsideturg küllastub

Mobiiliomanike arv Euroopas on jõudmas tasemele, kus see enam nii kiiresti kasvada ei suuda, kirjutab tänane Financial Times. Enamikes riikides on see ületanud 50%, Suurbritannias, peale jõulumüüki, on telefon nüüd kahel kolmandikul elanikkonnast.

Konsultatsioonifirma Forrester Research ennustab, et mobiilsidefirmade head ajad hakkavad ümber saama. Turg on küllastumas ning tihenev hinnakonkurents ja 3G mobiilsidevõrkude kõrge hind viivad selleni, et keskmine tulu abonendilt ? 127 eurot, tähendab aastaks 2007 juba kahjumit, hoiatab Forrester. See võib uustulnukad turult välja tõrjuda ning sundida suuremaid tegijaid konsolideeruma.

Operaatorfirmad ise taoliste järeldustega ei nõustu. Nende hinnangul saavad tulud uutest internetiteenustest olema oluliselt suuremad kui ennustab Forrester.

Hetkel kuum